Cum maresc numarul porturilor USB

USB este interfata cea mai utilizata din calculator. Cu ajutorul USB sunt conectate aproape toate dispozitivele periferice, memorii flash, hard disk-uri externe, modemuri si alte echipamente. De multe ori se intampla ca porturile USB disponibile nu sunt suficiente. In aceste situatii utilizatorul isi pune intrebarea, cum maresc numarul porturilor USB. In acest articol vei afla cum poti rezolva problema cu lipsa porturilor USB.

Mareste numarul porturilor USB printr-un hub

Metoda cea mai simpla este achizitionarea unui hub USB. Hub USB este un dispozitiv, care permite conectarea la un singur port USB mai mute dispozitive USB. Datorita caracteristicilor interfetei USB, dispozitive, conectate la calculator prin hub USB, functioneaza la vel ca in cazul in care acestea sunt conectati direct la calculator (vezi oferta).

Singura problema acestor hub-uri este conectarea dispozitivelor, care necesita alimentare electrica mai puternica prin USB. De exemplu, hard disk-urile externe, care se alimenteaza prin USB, conectate la calculator prin hub pot functiona foartel lent sau instabil. Pentru a evita astfel de probleme, mai bine sa achizitionezi hub USB cu alimentarea suplimentara de la priza electica.

Cum maresc numarul porturilor USB

Mareste numarul porturilor USB cu ajutorul unui adaptor

A doua metoda, care te va ajuta sa maresti numarul porturilor USB, este utilizarea unui adaptor. Aceste adaptoare sunt realizate sub forma unei placi si sunt conectate la interfata PCI sau PCI Express x1.

Cum maresc numarul porturilor USB

De regula, adaptoarele sunt conectate la interfata PCI, si ofera utilizatorului 2 sau 5 porturi USB 2.0 suplimentare. Iar adaptoarele PCI Express x1 ofera porturi suplimentare USB 3.0.

3/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.