Cum micsorez iconitele de pe desktop

6

De obicei, intrebarea, cum micsorez iconitele de pe desktop, o pun utilizatorii, la care brusc s-au marit iconitele fara nici un motiv. Desi, exista si alte cauze – in acest articol voi incerca sa analizez toate posibile.

Toate metodele se potrivesc pentru Windows 8 (8.1) si Windows 7.

Micsoreaza iconitele, dupa ce marimea lor s-a marit fara nici un motiv (sau invers)

In Windows 7, 8 si Windows 8.1 exista o combinatie de taste, care permite modificarea dimensiunii iconitelor de pe desktop. Caracteristica acestei combinatii consta in faptul ca «poate sa fie apasata fara sa-ti dai seama» si sa nu intelegi, ce anume s-a intamplat si de ce iconitele brusc au devenit mari sau mici.Aceasta combinatie – tinand apasat tasta Ctrl si rotirea rotitei mouse-ului in sus pentru a mari sau in jos pentu a micsora.

Cum micsorez iconitele de pe desktop

Seteaza rezolutia corecta a ecranului

A doua cauza posibila, cand nu esti multumit de dimensiunea iconitelor – rezolutia ecranului setata incorect. In acest caz nu doar iconitele, dar si celelalte elemente Windows au aspect ciudat.

Se rezolva foarte simplu:

  1. Apasa cu butonul drept al mouse-ului pe o zona goala de pe desktop si alege rubrica «Screen Resolution».
  2. Seteaza rezolutia corecta (de obicei, este scris «recommended» – cel mai bine sa setezi aceasta, deoarece corespunde rezolutiei fizice al monitorului).

Cum micsorez iconitele de pe desktop

Nota: in caz ca ai un set limitat de rezolutii, si toate sunt mici (nu corespund caracteristicilor monitorului), cel mai porobabil trebuie sa instalizi driverul placii video.

Cum micsorez iconitele de pe desktop
4.3 (86.67%) 6 votes

De ce sa te abonezi?

Abonare la articole noi, uneori interesante si utile, a site-ului DeviceBox.ro.
DISTRIBUIȚI

6 COMENTARII

  1. Sunteti foarte buni. Multumesc. Desi sunt departe de casa , va apelez de Cate ori mi se intampla ceva pe lap top. Si merge foarte bine.
    Sa ramaneti intotdeauna foarte buni.
    Cu stima
    silvia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here