Cum obtin o lista cu programele instalate in calculator

In acest articol – doua metode pentru a obtine o lista de tip text tuturor programelor, instalate in Windows 10, 8 sau Windows 7 cu ajutorul instrumentelor integrate sau cu ajutorul programului gratuit de la parti terte.

Pentru ce ar putea fi necesar? De exemplu, lista cu programele instalate ar putea fi utila dupa reinstalarea sistemului de operare Windows sau la achizitionarea unui calculator sau laptop nou. Exista si alte motive, de exemplu, pentru a detecta programul nedorit din lista.

Obtinem lista programelor instalate utilizand Windows PowerShell

In prima metoda vom folosi o componenta incorporata in sistem – Windows PowerShell. Pentru a-l porni poti apasa combinatia tastelor Win+R de pe tastatura si sa introduci comanda powershell sau sa folosesti cautarea Windows 10 sau 8 pentru rulare.

Pentru a afisa lista completa a programelor instalate pe calculator suficient sa introduci comanda:

Get-ItemProperty HKLM:\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\* | Select-Object DisplayName, DisplayVersion, Publisher, InstallDate | Format-Table -AutoSize

Rezultatul va fi afisat direct in fereastra PowerShell sub forma unui tabel.

Cum obtin o lista cu programele instalate in calculator

Pentru a exporta automat lista programelor instalate intr-un fisier text, poti utiliza comanda:

Get-ItemProperty HKLM:\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\* | Select-Object DisplayName, DisplayVersion, Publisher, InstallDate | Format-Table -AutoSize > D:\programs-list.txt

Dupa rularea acestei comenzi lista cu programele instalate va fi salvata in fisierul programs-list.txt pe discul D. Nota: specificand radacina unitatii C pentru a salva fisierul poti primi eroarea «Acces is denied» (Acces refuzat), daca vrei sa salvezi lista chiar pe discul de sistem, creeaza pe el un folder (si salveaza in el), sau ruleaza PowerShell cu drepturi de administrator.

Inca o completare – metoda descrisa mai sus salveaza doar lista programelor pentru desktop-ul Windows, si nu programelor din magazinul Windows 10. Pentru a obtine lista lor poti folosi aceasta comanda:

Get-AppxPackage | Select Name, PackageFullName |Format-Table -AutoSize > D:\store-apps-list.txt

Obtinerea listei cu programe instalate utilizand programe de la parti terte

Multe programe gratuite pentru curatarea calculatorului de fisiere si programe inutile de asemenea permit exportarea listei cu programe instalate pe calculator intr-un fisier text (txt sau csv). Unul dintre cele mai populare programe pentru asa ceva – CCleaner.

Pentru a obtine lista cu programe Windows in CCleaner urmeaza acesti pasi:

1. Acceseaza rubrica «Unelte» – «Dezinstaleaza».

Cum obtin o lista cu programele instalate in calculator

2. Apasa pe «Salveaza in fisier text» si specifica locatia pentru a salva fisierul text cu lista programelor.

Cum obtin o lista cu programele instalate in calculator

In acelasi timp, CCleaner salveaza o lista cu programele instalate pentru desktop, precum si aplicatiile magazinului Windows (dar numai cele, care sunt disponibile pentru eliminare si nu sunt integrate in sistemul de operare, spre deosebire de obtinerea listei in Windows PowerShell).

Iata ca am terminat acest subiect, sper ca pentru unii dintre cititori aceste informatii vor fi utile.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
  1. Zagura

    Multumesc. Apreciez ca folositi meniuri in limba romana!

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      Multumesc ;)

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.