Cum opresc calculatorul cu ajutorul tastaturii

Uneori apare necesitatea de a opri rapid calculatorul. In astfel de cazuri cel mai bine sa ne folosim de tastatura. In acest articol iti voi arata cum poti opri rapid calculatorul cu ajutorul tastaturii.

Oprim calculatorul utilizand combinatia tastelor

Metoda cea mai simpla, pentru a opri calculatorul cu ajutoru tastaturii, este combinatia tastelor ALT + F4. Folosind aceasta combinatie de taste vei putea rapid inchide toate ferestrele deschise, iar cand ferestre deschise nu vor ramane, calculatorul iti va cere permiseunea de a finaliza lucrarea.

Cum opresc calculatorul cu ajutorul tastaturii

Dupa ce pe ecran va aparea fereastra cu cererea de a finaliza lucrarea, apasa tasta ENTER, si calculatorul se va opri.

Cu toate acestea, aceasta metoda nu este suficient de rapida. Vei pierde timp pentru a inchide ferestre deschise. Metoda urmatoare de a opri calculatorul cu ajutorul tastaturii iti va permite finalizarea lucrarii intr-o singura apasare.

Scurtatura (comanda rapida) pentru a opri calculatorul

In sistemul de operare Windows pentru orice scurtatura putem crea o combinatie a tastelor, cu ajutorul carei vom putea rapid lansa surtatura. Aceasta functie ne va permite sa setam oprirea rapida a calculatorului cu ajutorul tastaturii.

Pentru inceput trebuie sa cream scurtatura, care va opri calculatorul. Pentru a face acest lucru, apasam pe ecranul monitoruli cu butonul drept al mouse-ului si alegem punctul «New – Shortcut».

Cum opresc calculatorul cu ajutorul tastaturii

In fereastra deschisa introducem comanda %windir%\System32\shutdown.exe -S -t 00 si apasam butonul «Next».

Cum opresc calculatorul cu ajutorul tastaturii

In fereastra urmatoare introducem numele scurtaturii si salvam rezultatul cu ajutorul butonului «Finish». Asfel vom crea scurtatura pentru a inchide calculatorul. Dar pentru a inchide calculatorul cu ajutorul tastaturii va trebui sa specificam combinatia tastelor, care va porni aceasta scurtatura.

Pentru a face acest lucru apasam cu butonul drept al mouse-ului pe scurtatura si alegem punctul «Properties».

Cum opresc calculatorul cu ajutorul tastaturii

In fereastra deschisa trebuie sa punem cursorul in campul «Shortcut key» si sa apasam orice tasta. In imaginea de mai sus se vede ca scurtaturii a fost atribuita combinatia tastelor CTRL + ALT + 0. Pentru a salva rezultatul inchidem fereastra apasand butonul «OK».

Acum poti opri calculatorul folosind combinatia tastelor mentionata in scurtatura.

4.4/5 - (13 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.