Cum pornesc Task Manager

Task Manager – unul din instrumente principale din Windows. Acesta permite vizualizarea programelor pornite, opri programul blocat sau monitoriza consumul de resurse din sistem. Astfel, pentru a lucra cu sistemul de operare Windows trebuie sa stii cum se porneste Task Manager. In acest articol vom analiza cateva metode pentru a porni acest program.

Pornirea utilizand tastatura. Task Manager poate fi pornit folosind combinatia de taste CTRL+ALT+DEL, aceasta este cea mai cunoscuta metoda pentru a porni acest program. Utilizatorul poate apasa tasta Delete de pe tastatura, precum si de pe NumPad.

Cum pornesc Task Manager

Dupa folosirea combinatiei de taste CTRL+ALT+DEL pe ecran se va afisa un meniu, in care cu cursorul mouseului va trebui sa selectezi «Start Task Manager».

Cum pornesc Task Manager

De asemenea, exista si alta combinatie de taste, care permite pornirea imediata a Task Manager, si anume CTRL+SHIFT+ESC. In plus, combinatia de taste CTRL+SHIFT+ESC este utila ca poate fi apasata cu o singura mana.

Cum pornesc Task Manager

Pornirea din bara de activitati. A doua metoda de a porni Task Manager este din meniul de comenzi rapide de pe bara de activitati. Daca facem clic cu butonul din dreapta a mouseului pe bara de activitati, in meniul aparut vom putea gasi rubrica «Start Task Manager». Aceasta metoda permite deschiderea Task Manager doar cu ajutorul mouseului.

Cum pornesc Task Manager

Pornirea cu ajutorul comenzii. De asemenea, putem porni Task Manager tastand comanda taskmgr.

Cum pornesc Task Manager

Aceasta comanda trebuie sa o introducem in comanda de cautare a meniului Start, in meniul Run (combinatia de taste Windows+R) sau linia de comanda.

Toate aceste metode sunt suficiente, incat sistemul de operare sa gaseasca programul dorit si sa-l porneasca.

4/5 - (3 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.