Cum pot accesa setarile unui router Tp-Link

Setarile unui router Tp-Link pot fi accesate foarte usor. De fapt, nu este mai greu decat pe alte dispozitive. Acest articol se va potrivi pentru toate modelele de router Tp-Link (TL-WR841N, TL-WR741N, TL-WR940N, etc.), deoarece totul este aproape identic, ceea ce imi place la Tp-Link.

Daca ti-ai cumparat un router, si te-ai decis s-al configurezi singur, nu vei putea configura fara a intra in interfata de administrare. Sau daca totul va configura un specialist, in timpul utilizarii routerului tot va trebui sa schimbi anumite setari. De exemplu, sa schimbi parola Wi-Fi. Poti totul face in cateva minute, si daca ceva nu vei reusi, te vom ajuta!

Accesarea setarilor TP-Link: 192.168.1.1 sau 192.168.0.1

Facem astfel:

  • Ne conectam la routerul Wi-Fi. Conectara poate fi prin reteaua Wi-Fi sau cablul de retea. In setarile Tp-Link poti intra chiar si de pe tableta sau smartphone. Eu iti recomand sa folosesti calculatorul (laptop).
  • Deschidem orice browser si accesam adresa 192.168.1.1 sau 192.168.0.1. Totul depinde de modelul routerului. Adresa pentru accesarea setarilor pe unele modele este specificata pe partea de jos a routerului.
  • Va aparea o fereastra cu solicitarea de a introduce numele de utilizator si parola. In mod implicit – admin si admin. Daca le-ai modificat, introdu ale tale.
  • Atat, ai intrat in setarile routerului Tp-Link.

Iar acum sa parcurgem acesti pasi mai detaliat si cu imagini

Ne conectam la router prin Wi-Fi sau cablu. Daca routerul este nou, tocmai achizitonat, reteaua Wi-Fi va avea un nume standard. Ceva de genul „TP-LINK_0919”.

Sau poti lua cablul de retea, care vine impreuna cu router, si conecteaza-l la placa de retea de la calculator sau laptop. Iar celalalt capat in router, in conectorul LAN (culoarea galbena):

Cum pot accesa setarile unui router Tp-Link

Acum porneste pe calculator orice browser. De obicei, adresa IP pentru accesarea setarilor routerului Tp-Link este 192.168.1.1, poate fi si 192.168.0.1.

Cum pot accesa setarile unui router Tp-Link

Tastam in browser adresa IP a routerului, si o accesam. Va aparea o fereastra cu solicitarea de a introduce numele de utilizator si parola. Aici totul este simplu: parola implicita – admin, numele de utilizarot de asemenea admin. In cazul in care ai schimbat aceste date, introdu pe ale tale. Daca le-ai uitat, cel mai probabil va trebui sa faci o resetare a routerului, pentru a reveni la setarile din fabrica, ca sa poti folosi datele implicite pentru a intra in interfata de administrare.

Cum pot accesa setarile unui router Tp-Link

Se va deschide interfata de administrare.

Cum pot accesa setarile unui router Tp-Link

Asta este totul, am intrat in interfata de administrare a routerului.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.