Cum pot sa aflu cat RAM am in calculator

Memoria RAM este memoria volatila, care se foloseste pentru stocarea datelor. De viteza si cantitatea memoriei RAM depinde performanta intregului sistem. In acest articol vom vorbi cum putem afla cat memoriea RAM avem in calculator.

Cu ajutorul programului CPU-Z

Programul CPU-Z este conceput pentru a obtine informatii despre procesor. Doar ca cu ajutorul acestui program putem afla si caracteristicile memoriei RAM. Pentru a face acest lucru descarca programul de pe site-ul producatorului (programul este gratuit), instaleaza-l si ruleaza-l cu drepturi de administrator. Dupa pornirea programului CPU-Z va trebui sa accesezi fila «Memory». Pe aceasta fila vei putea obtine informatii despre tipul memoriei RAM, cantitatea si frecventa.

Cum pot sa aflu cat RAM am la calculator

Pentru a afla informatii despre procesor, placa de baza sau adaptor grafic, va trebui sa accesezi fila corespunzatoare a programului CPU-Z.

Cu ajutorul programului HwiNFO

De asemenea, cu ajutorul programului HwiINFO poti afla cantitatea memoriei RAM. Acest program, la fel ca CPU-Z, poate fi descarcat gratuit de pe site-ul producatorului. Dar spre deosebire de CPU-Z, acest program ofera mai multe informatii despre calculator. Pentru a afla caracteristicile memoriei RAM, deschidem programul si accesam rubrica «Memory».

Cum pot sa aflu cat RAM am la calculator

Aici se va afisa cantitatea memoriei RAM, frecventa si timpii.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.