Cum poti afla versiunea Windows 10

Utilizatorii de multe ori se intreaba cum pot afla versiunea Windows 10 si numarul de asamblare. In acest articol iti voi arata cateva metode, care te vor ajuta sa obtii aceste informatii.

Pentru a vedea versiunea Windows 10 ruleaza comanda WINVER. Aceasta comanda poate fi rulata in diferite moduri. De exemplu, poti deschide meniul «Start» si sa introduci comanda WINVER in caseta de cautare.

Cum poti afla versiunea Windows 10

Sau poti apasa combinatia tastelor Win+R ca sa deschizi fereastra «Executare». Apoi sa introduci comanda WINVER in aceasta fereastra si sa apesi tasta Enter.

Cum poti afla versiunea Windows 10

De asemenea, poti deschide «Linie de comanda» si sa introduci comanda WINVER.

Cum poti afla versiunea Windows 10

Dupa rularea comenzii WINVER pe ecran va aparea fereastra «Despre Windows». In aceasta fereastra vei putea vedea versiunea Windows 10, precum si numarul de asamblare a sistemului de operare.

Cum poti afla versiunea Windows 10

Daca vrei sa afli nu doar versiunea Windows 10, dar si tipul sistemului, poti utiliza combinatia tastelor Win+Pause/Break. Dupa apasarea acestei combinatii pe ecran va aparea o fereastra numita «Sistem». Aici vei putea vedea tipul sistemului, precum si alte caracteristici de baza a calculatorului.

Cum poti afla versiunea Windows 10

In plus, versiunea Windows 10 poti afla din registru. Pentru a face acest lucru deschide programul REGEDIT si acceseaza rubrica HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.