Cum pun parola pe laptop

Daca vrei sa-ti protejezi laptopul de acces neautorizat, posibil ca vei dori sa pui o parola pe el, fara de care nimeni nu va putea intra in sistem. Acest lucru il poti face prin mai multe metode, metoda cea mai simpla – setarea parolei pe Windows sau setarea parolei pe laptop in BIOS.

Setarea parolei in Windows

Una dintre cele mai simple metode pentru a pune parola pe laptop – setarea parolei in sistemul de operare Windows. Aceasta metoda nu este cea mai sigura (poate fi usor resetata sau aflata), dar este buna in cazul in care doar vrei sa pui o parola, ca sa nu foloseasca nimeni laptopul in absenta ta.

Windows 7

Pentru a pune o parola in Windows 7, intra in «Control Panel», activeaza «Icoane» si deschide punctul «User Accounts».

Cum pun parola pe laptop

Apoi fa clic pe «Create a password for your account», seteaza si confirma parola, apoi aplica modificarile.

Cum pun parola pe laptop

Asta-i tot. Acum, de fiecare data cand vei porni laptopul inainte de a intra in Windows va trebui sa introduci parola. In plus, poti apasa tastele Windows + L de pe tastatura, pentru a bloca laptopul pentru a introduce parola, fara sa-l opresti.

Windows 8.1 si 8

In Windows 8 poti face acelasi lucru in felul urmator:

  1. Intra in panoul de control – «User account» si fa clic pe punctul «Make changes to my account in PC setting».
  2. Accesand acest punct poti seta o parola, si nu doar de tip text, dar si grafic sau pin-cod.

Cum pun parola pe laptop

Salveaza setarile, in functie de ele pentru a intra in Windows va trebui sa introduci parola (de tip text sau grafic). La fel ca in Windows 7 poti in orice moment bloca sistemul, fara sa opresti laptopul, apasand tastele Win + L de pe tastatura.

Cum setez parola in BIOS (metoda mai sigura)

Daca setezi parola in BIOS-ul laptopului, va fi mult mai sigur, deoarece pentru resetarea parolei va trebui sa scoti bateria de pe placa de baza. Cu alte cuvinte, nu va trebui sa-ti faci atat de multe griji ca cineva in absenta ta va putea accesa si lucra pe laptop.

Pentru a pune parola pe laptop in BIOS, pentru inceput va trebui sa intri in BIOS. Vezi: Cum intru in BIOS. De obicei pentru a intra in BIOS se apasa tasta F2 la pornire (aceasta informatie de regula este afisata in partea de jos a ecranului la pornire).

Urmatorul pas este sa gasesti rubrica in BIOS, unde vei putea seta parola de utilizator (User Password) si parola de administrator (Supervisor Password). Suficient sa setezi doar User Password, in acest caz va fi solicitata parola pentru pornirea calculatorului (pornirea sistemului de operare) si pentru a intra in setarile BIOS. Pe majoritatea laptopurilor se face la fel, voi pune cateva screenshot-uri, ca sa vezi exact cum se face.

Cum pun parola pe laptop

Cum pun parola pe laptop

Dupa ce ai setat parola, treci la rubrica Exit si selecteaza «Save and Exit Setup» (Salveaza si Iesi).

3.7/5 - (8 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
  1. rares

    am un laptop dell si cand vreau sa ma conectez la router nu imi apare acea casuta pt scrierea parolei . stie cineva cum as pute rezolva?

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      Modelul routerului?

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.