Cum sa cumperi cea mai buna imprimanta

Alegerea unei imprimante nu este intotdeauna o sarcina usoara, chiar daca preturile sunt acceptabile pentru orice buzunar. O imprimanta, ca orice alt dispozitiv, trebuie aleasa in functie de nevoile noastre, asadar, trebuie luate anumite aspect in considerare.

Pentru ce vreau sa o folosesc? Trebuie sa scanezi documente, sa copiezi, dar sa si printezi? Te axezi mai mult pe imagini sau pe fisiere text? Vrei sa fie axata pe viteza de redactare sau pe calitate?

De ce tip de imprimanta am nevoie?

Imprimante cu cerneala – Inkjet

Imprimantele inkjet sunt ideale daca ai de printat documente diverse, color, alb-negru sau imagini. Este buna si pentru imagini, dar totodata buna si pentru fisiere text. Poti cumpara imprimante simple, care doar printeaza, sau poti cumpara multifunctionale cu cerneala, care printeaza, copie, scaneaza si totodata functioneaza si pe baza de fax. Aceste imprimante tind sa redea mai bine imaginile decat imprimantele laser si sunt de obicei mai mici, permitandu-ti sa pui si alte lucruri pe birou. Cartusele sunt mai ieftine decat cele pentru imprimantele laser, dar si numarul de imprimari este mai mic. Eu sunt din Brasov si apelez de ceva vreme la RefillPedia.ro pentru reincarcarea cartuselor, iar o reincarcare este de pana la 4 ori mai ieftina decat achizitionarea unor cartuse noi. Iar claritatea printarii este aceeasi.

Imprimantele Laser

Daca vei avea de printat o multime de documente si vrei o imprimanta bazata pe viteza si mai putin pe claritata imaginilor, atunci imprimanta laser este alegerea ideala pentru tine. Problema imprimantelor laser este data de faptul ca sunt cam maricele. Insa compenseaza prin faptul ca printeaza fisiere text foarte rapid si la o claritate inalta.

Precum si imprimantele inkjet, cele laser se gasesc si in format All in one – multifunctionale. Cartusele unei imprimante laser sunt mai scumpe, insa si numarul de documente printate este mai mare decat la o imprimanta pe cerneala. Pentru a scapa de cheltuiala achizitionarii unor cartuse noi, eu apelez la firmele ce ofera servicii de reumplere cartuse Brasov. Cu siguranta aveti si voi astfel de firme in oras, iar pe termen lung veti observa ca economisiti ceva banuti prin reincarcarea cartuselor in loc sa cumparati unele noi.

Multifunctionale

Multifunctionalele mai sunt cunoscute si ca imprimantele de birou. Acestea sunt atat in varianta laser, cat si pe cerneala. Ne ajuta sa copiem documente, sa scanam, sa printam, dar si sa trimitem faxuri. Chiar daca putini mai folosesc faxul in ziua de azi, celalalte doua functii sunt totusi esentiale intr-un birou.

Mai exista si imprimantele A3, care sunt putin mai mari in dimensiune, dar si o categorie de imprimante special create pentru redarea imaginilor, a fotografiilor. Preturile difera in functie de brand, cat si de numarul culori, model si tipul de redare(inkjet/laser), insa preturile sunt pentru toate buzunarele.

Acum ca stiti cum sunt impartite principalele categorii de imprimante si cum sunt axate in functie de nevoi, puteti face cu usurinta alegerea potrivita!

4.8/5 - (6 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.