Cum se activeaza Economizor ecran (screensaver) in Windows 11

In versiunile anterioare Windows se accesa usor functia economizor ecran sau screensaver, deoarece se presupunea ca utilizarea acestea evita arderea monitoarelor CRT. In versiunile moderne a sistemului, inclusiv Windows 11, optiunea a fost pastrata, doar ca este rar folosita.

In acest articol despre, cum se activeaza economizor ecran (screensaver) in Windows 11, precum si informatii suplimentare care pot fi utile.

Activeaza economizor ecran sau screensaver Windows 11

Pentru a activa si configura screensaver sau economizor ecran in Windows 11 suficient sa urmezi acesti pasi:

  1. Intra in Setari – Personalizare – Ecran de blocare si apasa «Economizor ecran» in rubrica «Setari asociate».Deschide setarile economizor ecran in Windows 11
  2. Daca punctul nu este activ, apasa cu butonul drept al mouseului pe butonul «Start», selecteaza punctul «Rulare», introdu comanda
     control desk.cpl,,@screensaver

    si apasa Enter.

  3. Se va deschide fereastra «Setari economizor ecran».Optiuni economizor ecran Windows 11
  4. In campul «Economizor ecran» alege unul dintre screensaver-uri preinstalate, foloseste butonul «Setari» pentru a seta optiunile screensaver-ului curent (acestea difera in functie de economizor ecran concret), seteaza «Se asteapta» – timpul, dupa care va porni automat economizor ecran, daca calculatorul sau laptopul nu este folosit.Modifica setarile screensaver Windows 11
  5. Pentru o previzualizare, apasa butonul «Examinare» in fereastra setari economizor ecran.

Dupa configurarea setarilor suficient sa nu folosesti calculatorul timpul specificat in campul «Se asteapta», ca screensaver-ul sa porneasca automat, cu conditia ca dupa trecerea timpului specificat sa nu fie configurate alte actiuni, de exemplu oprirea ecranului sau modul de repaus.

Fisierele economizor ecran au extensia .scr si sunt stocate in folderul C:\Windows\System32. Daca vei descarca un screensaver de undeva si il vei copia in acest folder, iar apoi vei accesa fereastra «Setari economizor ecran» — vei vedea noul screensaver acolo.

Recomand sa descarci screensavere doar din surse de incredere (si de preferat sa-l verifici cu un antivirus), deoarece fisierele .scr practic sunt fisiere executabile si pot contine ceva ce nu este atat de util.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.