Cum se creeaza fisierul REG pentru Windows

Fisiere cu extensia .reg in Windows 10, 8.1 si Windows 7 sunt utilizate pentru a adauga sau modifica anumite setari in registru. De cele mai multe ori, in loc de editarea manuala a registrului, este mai usor crearea rapida unui astfel de fisier (mai ales daca ai un cod pentru acesta) si «sa-l rulezi», pentru a adauga parametrii necesari in registru.

In acest articol despre, cum se creeaza fisierul REG utilizand instrumente de sistem si ce anume contine. Vezi si: Cum se creeaza fisierul bat in Windows.

Continutul fisierului REG

Fisierul .reg este un fisier de tip text, care contine date introduse in registru. Sa analizam un exemplu:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer]
"SmartScreenEnabled"="Off"

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Classes\Local Settings\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppContainer\Storage\microsoft.microsoftedge_8wekyb3d8bbwe\MicrosoftEdge\PhishingFilter]
"EnabledV9"=dword:00000000

[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AppHost]
"EnableWebContentEvaluation"=dword:00000000

Acest cod se foloseste pentru dezactivarea filtrului SmartScreen in Windows 10. Fisierul incepe cu linia «Windows Registry Editor Version 5.00», obligatoriu pentru fisiere reg sistemelor de operare actuale.

Apoi, in paranteze patrate este indicata rubrica registrului, unde trebuie creat sau modificat parametrul (daca lipseste rubrica, aceasta se va crea), si apoi parametrul insusi si valoarea sa. In cadrul unei rubrici putem specifica mai mult de un parametru, fiecare pe o linie noua.

Parametrii registrului cele mai des utilizate sunt valorile DWORD si parametrii de linie. In codul analizat sunt prezente ambele tipuri:

  • Parametru de linie cu numele SmartScreenEnabled si valoarea Off, fara a specifica tipul, dar valoarea este luata in ghilimele:
 "SmartScreenEnabled"="Off"
  • Parametrul DWORD cu valoarea 0, de exemplu, EnabledV9, specificat cu indicatia tipului:
"EnabledV9"=dword:00000000

Crearea fisierului REG utilizand un editor de text

Pentru a crea fisierul REG poti utiliza orice editor de text, care poate lucra cu text fara formatare. In continuare – exemplu de creare fisierului REG utilizand editorul de text incorporat «Notepad», disponibil in Windows.

  1. Porneste Notepad (disponibil in aplicatii standard Windows, poate fi gasit utilizand cautarea de pe bara de activitati in Windows 10).
  2. Insereaza codul fisierului REG sau insereaza propriul cod.Introducerea codului fisierului REG
  3. In meniu selecteaza «Fisier» — «Salvare ca». In campul «Salvare cu tipul» selecteaza «Toate fisierele», specifica locatia pentru salvare si neaparat – extensia .reg pentru fisier.Salvarea fisierului REG in Notepad
  4. Dupa salvarea fisierului poti adauga continutul acestuia in registru cu un simplu dublu click si confirmarea adaugarii datelor in registru Windows.Adaugarea datelor din fisierul REG in registru

Acestea sunt toti pasii pentru a crea fisierul REG pentru Windows. Dupa cum poti vedea, nimic complicat si, sper, articolul este util.

4.3/5 - (7 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.