Cum se deschide Task Manager

Task Manager este un program mic, cu care poti monitoriza programele, procesele si serviciile pornite. De asemenea, cu ajutorul Task Manager poti controla utilizarea resurselor calculatorului. In acest articol vei afla cum se deschide Task Manager in Windows 7 si Windows 8.

Combinatia tastelor CTRL-ALT-DEL

Metoda cea mai cunoscuta pentru a deschide Task Manager este combinatia tastelor CTRL-ALT-DEL. In sisteme de operare mai vechi, aceasta combinatie deschidea direct Task Manager.

Cum se deshide Task Manager

In Windows 7 si Windows 8 la inceput se deschide o fereastra cu un meniu (vezi imaginea de mai jos) in care trebui sa selectezi «Start Task Manager».

Cum se deshide Task Manager

Din acest motiv in Windows 7 si Windows 8 utilizarea acestei metode a devenit un pic «incomoda».

Combinatia tastelor CTRL-SHIFT-ESCAPE

Daca vrei sa deschizi Task Manager cu ajutorul tastaturii, poti utiliza combinatia tastelor CTRL-SHIFT-ESCAPE. Aceasta combinatie de taste deschide Task Manager fara ferestre suplimentare.

Cum se deshide Task Manager

Meniul contextual de pe bara de activitati

De asemenea, poti deschide Task Manager cu ajutorul meniului contextual de pe bara de activitati. Pentru a face acest lucru apasa cu butonul drept al mouseului pe un spatiu gol de pe bara de activitati si in meniul deschis selecteaza punctul «Start Task Manager».

Cum se deshide Task Manager

Utilizarea comenzii TASKMGR

Inca o metoda pentru a deschide Task Manager este introducerea comenzii TASKMGR. Aceasta comanda poti introduce in meniul «Run» (se deschide utilizand combinatia tastelor Windows-R), in linia de comanda, sau in casuta de cautare din meniul «Start».

Cum se deshide Task Manager

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.