Cum se dezactiveaza actualizarile automate in Windows 10

In acest articol despre, cum se dezactiveaza actualizarile automate in Windows 10 (adica, instalarea actualizarilor). In acest context te-ar putea interesa si: Cum se dezactiveaza parola de logare in Windows 10

In mod implicit, Windows 10 in mod automat verifica prezenta actualizarilor, le descarca si le instaleaza, iar dezactivarea actualizarilor a devenit mai dificila in comparatie cu versiunile anterioare a sistemului de operare. Cu toate acestea, acest lucru poate fi facut: cu ajutorul instrumentelor de administrare a sistemului de operare sau programelor de la parti terte.

Pe langa dezactivarea completa a actualizarilor in Windows 10, in acest articol vei afla cum se dezactiveaza o actualizare concreta, care provoaca probleme, sau, daca este necesar – «o actualizare mare», cum ar fi Fall Creators Update, fara a dezactiva instalarea actualizarilor de securitate.

Dezactivarea Windows Update

Voi incepe cu aceasta metoda, deoarece se potriveste nu doar pentru Windows 10 Professional si Corporate, dar si pentru versiunea Home (daca ai Pro, recomand varianta cu editorul de politica locala de grup, care este descris mai jos). Aceasta metoda consta in dezactivarea serviciului centrului de actualizare.Dupa dezactivarea serviciului specificat, sistemul de operare nu va putea in mod automat sa descarce actualizarile si sa le instaleze pana ce nu-l vei activa iar. Pentru dezactivare urmeaza pasii:

1. Apasa combinatia tastelor Win+R (Win – tasta cu emblema sistemului de operare), introdu comanda services.msc in fereastra «Executare» si apasa Enter. Se va deschide fereastra «Services».

2. Gaseste serviciul «Windows Update», apasa de doua ori pe el.

3. Apasa «Stop». De asemenea, in campul «Startup tipe» seteaza valoarea «Disabled», aplica setarile.

Acum, sistemul nu va primi in mod automat actualizarile: daca este necesar, poti reporni in mod similar serviciul Windows Update.

Cum se dezactiveaza actualizarile automate Windows 10 in Local Group Policy Editor

Dezactivarea actualizarilor utilizand Local Group Policy Editor (editorul politicii locale de grup) functioneaza doar in Windows 10 Pro si Enterprise, dar si este cea mai sigura metoda. Urmeaza pasii:

1. Porneste Local Group Policy Editor (apasa Win+R, introdu gpedit.msc).

2. Acceseaza rubrica «Configuratie computer» – «Administrative templates» – «Windows Components» – «Windows Update». Gaseste punctul «Configure Automatic Updates» si apasa de doua ori pe el.

3. In fereasta de configurare seteaza «Disabled», ca sa dezactivezi verificarea si instalarea actualizarilor in Windows 10.

Inchide editorul, apoi intra in setarile sistemului si verifica daca exista actualizari (trebuie, pentru a activa modificarile, se spune ca uneori nu se activeaza imediat. In acelasi timp, la o verificare manuala se vor gasi actualizari, doar ca in viitor cautarea si actualizarea automata nu se va realiza).

Aceeasi actiuni poti face si in editorul de registru ((tastele Win+R si comanda regedit) in versiunea Home nu va functiona), pentru a face acest lucru in rubrica HKEY_LOCAL_MACHINE\ SOFTWARE\ Policies\ Microsoft\ Windows\ WindowsUpdate\ AU creeaza parametrul DWORD cu numele NoAutoUpdate si valoarea 1 (unu).

Conexiunea tarifata pentru a preveni instalarea actualizarilor

In mod implicit, Windows 10 nu descarca in mod automat actualizarile cand se utilizeaza o conexiune tarifata. Astfel, daca pentru reteaua Wi-Fi vei seta «Stabiliti drept conexiune tarifata dupa utilizare» (nu se potriveste pentru retea locala), se va dezactiva instalarea actualizarilor. Metoda functioneaza pentru toate editiile Windows 10.

Pentru a face acest lucru, intra in Setari – Retea si internet – W-Fi si apasa pe conexiunea Wi-Fi activa.

Activeaza punctul «Stabiliti drept conexiune tarifata dupa utilizare», astfel sistemul de operare va considera aceasta conexiune la Internet ca una cu plata pentru trafic.

Dezactivarea instalarii actualizarilor concrete

In unele cazuri poate fi necesara dezactivarea unei anumite actualizari, care creeaza probleme in functionarea sistemului. Pentru a face acest lucru poti utiliza utilitarul oficial Microsoft Show or Hide Updates (Arata sau ascunde actualizarile):

1. Descarca utilitarul de pe pagina oficiala.

2. Porneste utilitarul, apasa butonul Urmatorul, apoi – Hide Updates (ascunde actualizarile).

3. Selecteaza actualizarile, pe care vrei sa le dezactivezi.

4. Apasa Urmatorul si asteapta terminarea procesului.

Astfel, actualizarea selectata nu se va instala. Daca in viitor vei dori sa instalezi acea actualizare, porneste iar utilitarul si selecteaza pucntul Show hidden updates (arata actualizarile ascunse), si elimina actualizarea din lista celor ascunse.

Dezactiveaza actualizarea la Windows 10 Fall Creators Update

Incepand cu data de 17 octombrie 2017 pe calculatoarele utilizatorilor a inceput sa ajunga o alta actualizare mare – Windows 10 Fall Creators Update. In cazul in care inca nu ai instalat actualizarea si nu vrei sa o instalezi, poti face astfel:

1. Intra in Setari – Actualizare si securitate si apasa «Optiuni avansate» in rubrica «Windows Update».

2. In optiuni avansate in rubrica «Alegeti cand sa fie instalate actualizarile» seteaza «Canal semianual» (Current branch for business) – acest lucru va amana instalarea actualizarilor pe cateva luni in comparatie cu data lansarii urmatoarei actualizari pentru utilizatorii obisnuiti.

3. In rubrica «O actualizare de caracteristici include noi capacitati…» seteaza valoarea maxima – 365, acest lucru va amana instalarea Fall Creators Update pentru inca un an.

Programe pentru dezactivrea actualizarilor in Windows 10

Imediat dupa lansarea Windows 10 au aparut o multime de programe, care permit dezactivarea anumitor functii din sistem. Exista programe si pentru dezactivarea actualizarilor automate.

Una dintre ele, care in prezent nu contine nimic nedorit (am verificat versiunea portable, si tie iti recomand sa verifici in VirusTotal) – programul gratuit Win Updates Disabler, disponibil pentru descarcare pe site-ul site2unblock.com.

Dupa descarcarea programului tot ce trebuie sa faci – sa bifezi punctul «Dezactivare Windows Updates» si sa apesi butonul «Aplica acum». Pentru functionare are nevoie de drepturi de administrator, si, printre altele, programul poate dezactiva Windows Defender si Windows Firewall.

Sper, ca ai gasit o metoda, care se potriveste pentru situatia ta. Daca nu ai gasit – intreaba in comentarii. Apropo, dezactivarea actualizarilor de sistem, mai ales daca este Windows 10 licentiat – nu este o practica cea mai buna, fa acest lucru doar in caz de necesitate.

Cum se dezactiveaza actualizarile automate in Windows 10
5 (100%) 4 votes

This Post Has 4 Comments

  1. Multumesc frumos, foarte utile informatiile

  2. mresi chiar imi trebuia pentru ca nu se instaleaza la mine falls creators nu stiu de ce dar mereu cand deschideam calculatorul incepea updatul si ma stresa.

    1. Salve! Multumesc mult! De mare ajutor!
      Ma scotea din sarite, actualizare dupa actualizare…!

  3. Am incercat toate dar tot nu merge.Dezactivez din sevices.msc si dupa o zi apare activat.

Lasă un răspuns

Close Menu