Cum se dezactiveaza fundalul transparent pe ecranul de blocare Windows 10

Una dintre caracteristici noi in Windows 10 – fundal transparent la introducerea parolei pe ecranul de blocare (intrarea in sistem). Si, potrivit comentariilor de pe Internet, multi utilizatori nu sunt multumiti de acest efect, in plus, transparenta incetineste pe unele calculatoare.

In acest articol cateva metode pentru a dezactiva fundalul transparent la intrarea in Windows 10 a celei mai recente versiuni: in setari, utilizand editorul de politici locale de grup si in editorul de registru.

Cum se dezactiveaza fundalul transparent la conectarea in Windows 10 utilizand editorul de politici locale de grup sau editorul de registru

Dezactivarea imaginii transparente de fundal de pe ecranul de blocare este posibila prin modificarea politicii corespunzatoare Windows 10.

Daca pe calculatorul tau este instalata editia sistemului de operare Professional sau Enterprise – utilizeaza prima metoda descrisa, daca Home, atunci cea de-a doua.

Dezactiveaza transparenta in editorul de politici locale de grup

Pentru a dezactiva fundalul transparent la intrare in editorul de politici locale de grup, urmeaza pasii:

 1. Apasa combinatia tastelor Win+R, introdu gpedit.msc si apasa Enter.
 2. In editorul de politici locare de grup (Local Group Policy Editor) deschis acceseaza rubrica Configuratie computer – Administrative Templates – System – Logon.Afiseaza ecran de conectare curat
 3. In partea dreapta a ferestrei editorului gaseste punctul «Show clear logon background», apasa de doua ori pe el, seteaza valoarea «Enabled».Dezactiveaza transparenta pe ecranul de conectare gpedit
 4. Aplica setarile efectuate si inchide editorul de politici locale de grup.

De obicei setarile facute sunt aplicate fara repornirea calculatorului, poti verifica acest lucru apasand tastele Win+L pentru a bloca sistemul (programele tale nu se vor inchide).

Cum se dezactiveaza fundalul transparent la intrare in editorul de registru

In cazul editiei Windows 10 Home acelasi lucru poate fi facut si cu editorul de registru (Registry Editor):

  1. Apasa combinatia tastelor Win+R de pe tastatura, introdu regedit si apasa Enter.
  2. In editorul de registru deschis acceseaza calea
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\System
 1. In panoul din dreapta a editorului de registru apasa cu butonul drept al mouseului si creeaza parametrul DWORD 32-bit (chiar si pentru Windows 10 x64) si seteaza numele DisableAcrylicBackgroundOnLogon pentru acesta.
 2. Apasa de doua ori pe parametrul creat si seteaza valoarea 1 pentru acesta. Rezultatul final ar trebui sa fie ca in imaginea de mai jos.Dezactiveaza transparenta pe ecranul de blocare din editorul de registru
 3. Aplica setarile efectuate si inchide editorul de registru.

La fel, setarile efectuate ar trebui sa aiba efect fara repornirea calculatorului.

Dezactivarea simpla a fundalului transparent pe ecranul de blocare

Metoda cea mai usoara pentru a dezactiva imaginea de fundal transparenta de pe ecranul de blocare in Windows 10 – utilizarea pasilor urmatori:

 1. Acceseaza Start – Setari (sau apasa combinatia tastelor Win+I).
 2. Acceseaza rubrica Personalizare – Culori.
 3. Dezactiveaza punctul «Efecte transparenta». Daca este deja dezactivat (din versiunea anterioara a sistemului de operare), si transparenta apare, pentru inceput activeaz-o si apoi dezactiveaz-o din noi.Dezactiveaza efecte de transparenta in Windows 10

Dezactivarea efectelor de transparenta va dezactiva nu doar bara de sarcini si transparenta unor ferestre Windows 10, dar si transparenta fundalului la conectarea in sistem.

Dezavantajul principal al acestei metode – nu se potriveste in situatii, cand efecte de transparenta sunt necesari, iar transparenta de fundal nu este necesara.

Rate this post
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.