Cum se schimba numele calculatorului

Numele calculatorului – este un set de caractere, care este utilizat pentru a identifica calculatorul in LAN (retea locala). Numele calculatorului se seteaza in timpul instalarii sistemului de operare. Doar ca multi utilizatori sar peste aceasta etapa. Ca rezultat, se foloseste un set de caractere generate automat. Acest lucru complica munca in reteaua locala si in astfel de cazuri este nevoie de schimbarea numelui calculatorului. In acest articol vom analiza modul de a schimba numele calculatorului in Windows 7 sau Windows 8.

Numele calculatorului se poate schimba foarte usor, pentru a face acest lucru trebuie sa avem acces la setarile sistemului. Pentru incepul deschide Control Panel si apasa pe link-ul «System and Security», iar apoi pe link-ul «System».

Se va deschide fereastra «View basic information about your computer».

Cum se schimba numele calculatorului

Aici va trebui sa apesi pe link-ul «Advanced system settings». Dupa aceea se va deschide o fereastra cu titul «System Properties». Aici pe tabul «Computer name» trebuie sa apasam butonul «Change…». Se va deschide o fereastra cu numele «Computer Name/Domain Changes».

Cum se schimba numele calculatorului

In aceasta fereastra putem schimba numele calculatorului. Pentru a face acest lucru introdu noul nume in campul «Computer name» si inchide fereastra apasand butonul «OK».

Cum se schimba numele calculatorului

Ar trebui remarcat faptul ca numele calculatorului trebuie sa contina doar alfabetul englez (A-Z), numere (0-9) si cratima (-). In acelasi timp, numele calculatorului nu poate contine doar numere sau contine spatiu. Este interzisa utilizarea caracterelor: < > ; : » * + = \ | ? ,

Toate modificarile sunt facute. Pentru a permite calculatorului sa utilizele noul nume, acesta trebuie repornit. Dupa inchiderea ferestrei «System Properties» se va deschide o fereastra cu propunerea dea a reporni calculatorul. Poti accepta facand clic pe «Restart Now» sau renunta si reporni calculatorul mai tarziu.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.