Cum transfer fotografii pe card de memorie in Android

In mod implicit fotografiile si videoclipurile pe Android sunt stocate in memoria interna, care, daca ai un cand de memorie Micro SD nu este intotdeauna rational, deoarece memoria interna de regula este insuficienta. Daca este necesar, poti face astfel, incat fotografiile sa fie stocate pe cardul de memorie si transfera fisierele existente.

In acest articol despre, configurarea camerei foto pentru a salva pe card SD si transferul fotografiilor/videoclipurilor pe card de memorie pe telefoane Android. Nota: daca esti «utilizator incepator» Android, recomand sa salvezi fotografiile si videoclipurile in cloud sau pe calculator, inainte de a continua.
Cum transfer fotografii si videoclipuri pe cardul MicroSD pe Samsung Galaxy

De fapt, metoda de transfer a fotografiilor pentru Samsung Galaxy nu difera de alte dispozitive Android. Voi descrie metoda pentru Samsung Galaxy deoarece acesta este una dintre cele mai populare marci.

Fotografii si clipuri video pe cardul SD

Primul pas (nu este obligatoriu, daca nu ai nevoie de el) – configurarea camerei astfel, incat fotografiile si videoclipurile sa fie salvate pe cardul de memorie MicroSD:  • Acceseaza aplicatia «Camera foto».
  • Deschide setarile camerei (pictograma roata).

Setarile camerei pe Samsung Galaxy

  • In setarile camerei gaseste punctul «Locatie stocare» si in loc de «Spatiu stocare dispozitiv» selecteaza «Card SD».

Setarea locatiei de stocare pentru fotografii si videoclipuri pe Samsung

  • Dupa aceste setari, toate (aproape) fotografiile si videoclipurile noi vor fi salvate in folderul DCIM de pe cardul SD, folderul va fi creat in momentul in care vei face prima fotografie. De ce «aproape»: unele videoclipuri si fotografii, care necesita o viteza mare de scriere (foto in modul continuu si video 4k 60 de cadre pe secunda) vor fi stocate in memoria interna a telefonului, desi pot fi transferate pe cardul SD dupa fotografiere.

Nota: la prima pornire a camerei dupa conectarea cardului de memorie se va solicita salvarea fotografiilor si videoclipurilor pe card.

Transfeul fotografiilor si videoclipurilor pe cardul de memorie

Pentru a transfera fotografiile si clipurile video existente pe un card de memorie, poti utiliza aplicatia preinstalata «Fisierele mele», de pe al tau Samsung sau orice alt manager de fisiere. Voi arata metoda pentru aplicatia preinstalata:

  • Deschide aplicatia «Fisierele mele», in ea deschide «Spatiu de stocare intern».
  • Apasa si tine apasat degetul pe folderul DCIM, pana ce folderul va deveni marcat.
  • Apasa pe cele trei puncte din partea dreapta sus si selecteaza punctul «Mutare».

Folderul DCIM de pe Samsung Galaxy

  • Selecteaza «Cartela SD».

Transferul fotografiilor pe card de memorie pe Samsung

Folderul va fi mutat, iar datele vor fi unite cu fotografiile existente de pe cardul de memorie (nu-ti fa griji, nimic nu se va sterge).

Asta este totul, daca ai intrebari sau ceva nu functioneaza, intreaba in comentarii, voi incerca sa te ajut.

Cum transfer fotografii pe card de memorie in Android
5 (100%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *