De ce se reseteaza ora pe calculator

Mai devreme sau mai tarziu pe orice calculator incepe sa se reseteze ora. Impreuna cu resetarea orei se reseteaza si setarile BIOS-ului. Aceste resetari creeaza o multime de probleme utilizatorului. In acest articol vei afla de ce se reseteaza ora pe calculator si cum se poate rezolva aceasta problema.Aceasta problema apare din cauza bateriei de pe placa de baza. Aceasta baterie este responsabila pentru pastrarea setarilor BIOS si functionarea ceasului de sistem. Cu timpul bateria isi consuma resursele sale, si in cele din urma nu mai functioneaza. Iar cu bateria nefunctionala calculatorul va reveni la setarile implicite din BIOS la fiecare oprire a calculatorului.

Cum aflu daca bateria de pe placa de baza si-a consumat resursele

  • La fiecare oprire a calculatorului se reseteaza ora pe calculator. In plus, se schimba si data.
  • La fiecare oprire a calculatorului se reseteraza setirile BIOS.
  • La fiecare pornire a calculatorului esti rugat sa apesi tastele F1 sau F2.
  • De asemenea, vor fi probleme cu rularea programelor, antivirusul va raporta licenta expirata, iar browserul va refuza sa deschida unele site-uri din cauza certificatelor neactuali.

Cum rezolv problema cu resetarea orei pe calculator

Pentru a rezolva aceasta problema trebuie sa schimbi bateria de pe placa de baza. Aceasta baterie se numeste CR 2032, si poate fi cumparata in magazinele de calculatoare. Nu toti vanzatorii stiu ce este «bateria CR 2032». Astfel, poti doar sa mergi la magazin si sa intrebi daca au «bateria pentru placi de baza». De asemenea, poti scoate bateria veche si sa o arati vanzatorului din magazin.

De ce se reseteaza ora pe calculator
Bateria CR 2032 de pe placa de baza

Pentru a schimba bateria de pe placa de baza trebuie sa:

  • Deconecteaza calculatorul de la energia electrica. Deconecteaza cablul de alimentare de la unitatea de sistem pentru a fi sigur ca calculatorul este deconectat.
  • Scoate capacul lateral de pe partea stanga a unitatii de sistem. Scoate cele doua suruburi de fixare de pe partea din spate a carcasei si scoate capacul de pe partea stanga a unitatii de sistem.
  • Gaseste si scoate bateria de pe placa de baza. Pentru a scoate bateria va trebui sa apesi arcul mic cu o surubelnita.
  • Monteaza bateria noua. Pentru a monta bateria noua doar introdu-o in locul bateriei vechi. In timpul montarii ar trebui sa auzi un click.
  • Inchide unitatea de sistem si porneste calculatorul.
  • Verifica noua baterie. Seteaza ora, opreste calculatorul si deconecteaza-l complet de la energia electrica. Dupa aceasta procedura ora ar trebui sa ramana neschimbata.
De ce se reseteaza ora pe calculator
5 (100%) 1 vote

Comments 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *