De ce se stinge calculatorul greu

Fiecare dintre noi ne confruntam cu probleme lucrand la calculator. Avand in vedere ca calculatorul este totul pentru noi, capacitatea de a rezolva orice problema este foarte importanta in viata. Am mai discutat despre probleme legate de calculator, cum ar fi de ce se incalzeste calculatorul. Astazi voi continua acest subiect, si de data aceasta vom analiza de ce se stinge calculatorul greu.

Inainte de a incepe sa descriu motivele posibile, vreau sa subliniez ca timpul de stingere depinde de caracteristicile tehnice. Adica, cu cat sunt mai puternice componentele calculatorului, in special procesor si memoria RAM, cu atat mai rapid va fi procesul de inchidere. In cazul in care calcuatorul nu are componente puternice, atunci timpul lung de inchidere este un proces explicabil, si cu totul altceva este cand un calculator modern cu cea mai recenta versiune de Windows se stinge greu, mai mult de 30 de secunde.

Motive pentru care se stinge calculaltorul greu

Ruleaza multe aplicatii

Destul de des motivul pentru care calculatorul se stinge greu este numarul mare de aplicatii pornite. La oprirea calculatorului sistemul treptat ii ichide, salvand datele. Cu cat mai multe programe sunt pornite, cu atat mai greu se va inchide calculatorul, mai ales daca aceste programe ruleaza pe mai multe procese. Pana cand sistemul nu va inchide toate aplicatiile si procesele – calculatorul nu se va stinge.

Problema software

Motivul pentru care calculatorul se stinge greu, poate fi un program, care creeaza obstacole sistemului in timpul stingerii calculatorului. Intre acest program si sistemul de operare se creeaza un conflict, si pana ce nu va fi rezolvat calculatorul nu se va stinge. Cel mai des acest program are un proces continuu, pe care sistemul nu-l poate finaliza.

Probleme cu sistemul de operare

Daca calculatorul se stinge foarte greu, motivul poate fi si sistemul de operare. De exemplu, in cazul in care sistemul este instalat cu mai mult de sase luni in urma, au fost instalate si dezinstalate o multime de programe, contine o multime de «gunoi» si fisiere inutile, sau fisierele de sistem au fost deteriorate.

Virusi

Virusii si programe malware pot provoca probleme, deoarece in mod constant sunt activi: blocheaza unele procese in calculator. Acesti virusi se pot masca chiar si in programe de incredere, si nu vei putea suspecta un program anume.

Probleme cu drivere

Si ultimul motiv, pentru care calculatorul se stinge greu – problema cu drivere. Din cauza functionarii incorecte a dispozitivelor sau driverelor instalate incorect, calculatorul poate sa se stinga greu.

4.5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
  1. MIHAI

    De ce mi se upgradeaza de fiecare data când sting calculatorul

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      Pentru ca in timpul utilizarii calculatorului, Windows descarca actualizarile si patch-urile de securitate, iar in timpul repornirei/pornirei/oprirei le instaleaza. Este un lucru normal. Deoarece se mareste securitatea si stabilitatea sistemului, sunt eliminate problemele, etc.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.