De unde descarc DirectX si cum pot sa-l instalez

Ma mira faptul cum unii utilizatori cauta tot felul de metode pentru a descarca DirectX pentru Windows 7 sau 8: cauta de unde se poate descarca gratuit, cauta pe torrente si fac tot felul de cautari inutile.

De fapt, pentru a descarca DirectX 10, 11 sau 9.0c (ultima versiune – daca ai Windows XP), pur si simplu acceseaza site-ul oficial Microsoft. Astfel vei fi sigur ca ai descarcat DirectX si nu altceva, si va fi cu adevarat gratuit.

Unde de pe site-ul Microsoft pot descarca DirectX

Pentru a descarca versiunea potrivita DirectX pe calculator doar acceseaza pagina: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35 si apasa butonul «Download».

Va incepe descarcarea instaler-ului DirectX, care dupa pornire va determina versiunea de Windows si va instala versiunea corecta a bibliotecilor (va avea nevoie de conexiune la Internet).

De asemenea, daca ai nevoie de DirectX 9.0c, poti gratuit descarca fisierele (nu instaler-ul) accesand acest link: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=34429

Din pacate, sa gasesc DirectX 11 si 10 intr-un fisier separat pentru descarcare, si nu instaler-ul, eu n-am reusit. Dar, potrivit informatiilor de pe site, daca ai nevoie de DirectX 11 pentru Windows 7, poti descarca actualizarea platformei de aici: http://www.microsoft.com/ro-ro/download/details.aspx?id=36805, si instaland actualizarea, in mod automat vei primi cea mai recenta versiune DirectX.

Instalarea Microsoft DirectX in Windows 7 si Windows 8 – este un proces simplu: doar apasa «Next» si fi de acord cu tot (doar in cazul in care ai descarcat de pe site-ul oficial, altfel pe langa biblioteci necesare ai putea instala si programe nedorite).

Care este versiunea mea DirectX si ce versiune am nevoie?

In primul rand, cum aflu versiunea DirectX instalata:

  • Apasa tastele Windows + R de pe tastatura si introdu in fereastra «Run» comanda dxdiag, apoi apasa Enter sau OK
  • Toata informatia necesara va fi afisata in fereastra de dialog «DirectX Diagnostic Tool», inclusiv si versiunea instalata.

De unde descarc DirectX si cum pot sa-l instalez

Daca vorbim despre versiunea necesara pentru calculatorul tau, iata informatia despre versiunile oficiale si sistemele de operare suportate:

  • Windows 8.1 (si RT) si Server 2012 R2 — DirectX 11.2
  • Windows 8 (si RT) si Server 2012 — DirectX 11.1
  • Windows 7 si Server 2008 R2, Vista SP2 — DirectX 11.0
  • Windows Vista SP1 si Server 2008 — DirectX 10.1
  • Windows Vista — DirectX 10.0
  • Windows XP (SP1 si mai mare), Server 2003 — DirectX 9.0c

In orice caz, in cele mai multe cazuri, aceste informatii nu sunt necesare pentru utilizatorul obisnuit, al carui calculator este conectat la Internet: trebuie doar sa descarci instaler-ul, care, la randul sau, va determina ce versiune DirectX trebuie instlat, ceea ce si va face.

5/5 - (4 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.