De unde descarc DirectX si cum pot sa-l instalez

Ma mira faptul cum unii utilizatori cauta tot felul de metode pentru a descarca DirectX pentru Windows 7 sau 8: cauta de unde se poate descarca gratuit, cauta pe torrente si fac tot felul de cautari inutile.

De fapt, pentru a descarca DirectX 10, 11 sau 9.0c (ultima versiune – daca ai Windows XP), pur si simplu acceseaza site-ul oficial Microsoft. Astfel vei fi sigur ca ai descarcat DirectX si nu altceva, si va fi cu adevarat gratuit.

Unde de pe site-ul Microsoft pot descarca DirectX

Pentru a descarca versiunea potrivita DirectX pe calculator doar acceseaza pagina: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35 si apasa butonul «Download».

Va incepe descarcarea instaler-ului DirectX, care dupa pornire va determina versiunea de Windows si va instala versiunea corecta a bibliotecilor (va avea nevoie de conexiune la Internet).

De asemenea, daca ai nevoie de DirectX 9.0c, poti gratuit descarca fisierele (nu instaler-ul) accesand acest link: http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=34429

Din pacate, sa gasesc DirectX 11 si 10 intr-un fisier separat pentru descarcare, si nu instaler-ul, eu n-am reusit. Dar, potrivit informatiilor de pe site, daca ai nevoie de DirectX 11 pentru Windows 7, poti descarca actualizarea platformei de aici: http://www.microsoft.com/ro-ro/download/details.aspx?id=36805, si instaland actualizarea, in mod automat vei primi cea mai recenta versiune DirectX.

Instalarea Microsoft DirectX in Windows 7 si Windows 8 – este un proces simplu: doar apasa «Next» si fi de acord cu tot (doar in cazul in care ai descarcat de pe site-ul oficial, altfel pe langa biblioteci necesare ai putea instala si programe nedorite).

Care este versiunea mea DirectX si ce versiune am nevoie?

In primul rand, cum aflu versiunea DirectX instalata:

  • Apasa tastele Windows + R de pe tastatura si introdu in fereastra «Run» comanda dxdiag, apoi apasa Enter sau OK
  • Toata informatia necesara va fi afisata in fereastra de dialog «DirectX Diagnostic Tool», inclusiv si versiunea instalata.

De unde descarc DirectX si cum pot sa-l instalez

Daca vorbim despre versiunea necesara pentru calculatorul tau, iata informatia despre versiunile oficiale si sistemele de operare suportate:

  • Windows 8.1 (si RT) si Server 2012 R2 — DirectX 11.2
  • Windows 8 (si RT) si Server 2012 — DirectX 11.1
  • Windows 7 si Server 2008 R2, Vista SP2 — DirectX 11.0
  • Windows Vista SP1 si Server 2008 — DirectX 10.1
  • Windows Vista — DirectX 10.0
  • Windows XP (SP1 si mai mare), Server 2003 — DirectX 9.0c

In orice caz, in cele mai multe cazuri, aceste informatii nu sunt necesare pentru utilizatorul obisnuit, al carui calculator este conectat la Internet: trebuie doar sa descarci instaler-ul, care, la randul sau, va determina ce versiune DirectX trebuie instlat, ceea ce si va face.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.