Ecran albastru in Windows (BSOD)

Ecran albastru (BSOD) – una dintre cele mai frecvente erori in sistemul de operare Windows. In plus, este o eroare grava, care, in cele mai multe cazuri, impiedica functionarea normala a calculatoarelor.

Ecran albastru in Windows (BSOD)
Asa este perceput de catre un utilizator incepator

Incercam singuri sa rezolvam problema

Utilizatorul incepator adesea se confrunta cu problema de a elimina sau de a determina cauza ecranului albastru. Bineinteles, nu trebuie sa intram in panica, primul lucru care trebuie facut cand apare aceasta problema sau, cu alte cuvinte, cand pe ecran albastru scrie ceva cu litere albe in limba engleza – repornirea calculatorului. Poate a fost o singura eroare si dupa repornire totul va reveni la normal, si in viitor nu te vei lovi de aceasta problema.

Nu a ajutat? Sa ne aducem aminte ce componente (camera web, stick usb, placa video, etc.) am conectat la calculator. Ce driver am instalat? Poate recent ai instalat un program pentru a actualiza automat driver-ele? Toate aceste pot provoca aparitia acestei erori. Incearca sa dezactivezi noile dispozitive. Sau incearca sa restaurezi sistemul, aducandu-l la starea initiala, inainte de aparitia ecranului albastru. Daca eroarea apare in timpul incarcarii sistemului de operare, si din acest motiv nu poti elimina programele instalate recent, din cauza caror a aparut eroarea, – incearca sa incarci sistemul in modul de siguranta ca sa elimini programele.

Aparitia ecranului albastru de asemenea poate fi cauzata din cauza virusilor si altor programe malware, defectiuni a componentelor, care anterior functionau normal – placa de memorie, placa video, etc. In plus, aceasta eroare poate aparea din cauza unor erori din bibliotecile de sistem Windows.

Ecran albastru in Windows (BSOD)
Ecran albastru in Windows 8

In acest articol am descris doar cauzele principale aparitiei BSOD si ceteva metode de a rezolva problema. Daca niciuna dintre metode nu ajuta, – iti recomand sa contactezi firme specializate, care se ocupa cu repararea calculatoarelor din orasul tau, – ei vor putea readuce calculatorul tau la starea utilizabila. In unele cazuri poate fi necesar reinstalarea sistemului de operare Windows sau chiar inlocuirea unor componente.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.