Fisiere ascunse Windows 10

In acest articol va fi vorba despre, cum se afiseaza si se deschid fisiere ascunse in Windows 10, precum si invers, se ascund din nou fisierele ascunse, in cazul in care au devenit vizibile fara participarea utilizatorului. In acelasi timp, articolul contine informatii despre, cum se ascunde fisierul sau se face vizibil, fara a modifica setarile de afisare.

De fapt, in acest caz nimic nu s-a schimbat fata de versiunile anterioare a sistemului de operare Windows 10, doar ca, utilizatorii m-au intrebat cateva ori despre acest subiect.

Cum se afiseaza fisiere ascunse Windows 10

Prima si cea mai simpla metoda – vrei sa activezi afisarea fisierelor ascunse Windows 10, deoarece unul dintre acestea trebuie deschis sau sters. Exista cateva metode.

Cea mai simpla: deschide explorerul (taste Win+E, sau deschide orice fisier sau disc), apoi in meniul principal selecteaza punctul «Vizualizare»,, apasa pe butonul «Afisare/Ascundere» si selecteaza punctul «Elemente ascunse». Acum, se vor afisa foldere si fisiere ascunse.Afiseaza fisiere ascunse in meniu Vizualizare

A doua metoda – intra in panou de control (vezi: Cum se deschide panou de control Windows), si apoi selecteaza punctul «Optiuni Explorer».

In optiuni acceseaza fila «Vizualizare» si in rubrica «Setari complexe» vei gasi urmatoarele puncte:Afiseaza fisiere ascunse in setarile ecplorerului Windows 10

  • Se afiseaza unitatile, fisierele si folderele ascunse, care includ afisarea fisierelor ascunse.
  • Se ascund fisierele protejate ale sistemului de operare. Daca vei dezactiva acest punct, se vor afisa fisiere, care nu sunt vazute la o simpla afisare a elementelor ascunse.

Dupa efectuarea setarilor, aplica-le – se vor afisa fisiere ascunse in explorer, pe desktop si in alte locuri.Ascunde fisierul in Windows 10

Cum se ascund fisiere ascunse

De obicei, aceasta necesitate apare datorita unei actiuni gresite. Poti opri afisarea fisieror ascunse in acelasi mod, cum a fost descris mai sus (utilizand orice metoda, doar ca in ordine inversa). Metoda cea mai simpla – in Explorer apasa «Vizualizare» — «Afisare/ascundere» (in functie de latimea ferestrei este afisat sub forma unui buton sau rubrica meniului) si debifeaza marcajul de pe elemente ascunse.

Daca inca mai vezi cateva fisiere ascunse, atunci trebuie sa dezactivezi afisarea fisierelor de sistem in setarile explorerului prin panoul de control Windows 10, asa cum este descris mai sus.

Dar daca vrei sa ascunzi un fisier, care nu este ascuns in acest moment, poti apasa pe el cu butonul drept al mouseului si bifeaza marcajul «Ascuns», apoi apasa «OK».

Informatii suplimentare

Uneori, apare necesitatea de a deschide fisiere ascunse pentru a obtine accesul la continutul lor pentru a edita, gasi, sterge sau efectua alte actiuni.

Nu trebuie totdeauna sa activezi afisarea lor: daca stii calea catre fisier, doar introdu-o in «bara de adrese» din Explorer. De exemplu, C:\Users\Numele_utilizatorului\AppData si apasa Enter, dupa ce vei ajune in locatia specificata, chiar daca AppData este un fisier ascuns, iar continutul acestuia nu mai este ascuns.

Daca dupa citirea acestui articol, unele intrebari pe acest subiect au ramas fara raspuns, scrie in comentarii, voi incerca sa te ajut.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
  1. Zagura

    Multumesc pentru informatii. Dar m-ar interesa mai ales sa stiu CE FACE fiecare din aceste fisiere ascunse (si nu numai), însa despre acest lucru n-am prea gasit informatii lamuritoare, în orice caz nu în româneste. Cu stima, Nic Zagura.

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      E simplu. Unii nu vor sa vada o multime de fisiere cu nume ciudate in Explorer. De exemplu, fisierul AppData contine actualizarile.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.