Intretinerea calculatorului. Sfaturi pentru a intretine PC-ul

In ziua de astazi calculatorul a devenit parte integrala a vietii noastre, ajutor indispensabil si centru de divertisment pentru intreaga familie. Adolescenii nici nu se pot imagina fara calculator, langa care petrec majoritatea din timpul sau liber, deoarece calculatorul ofera posibilitatea de a invata, juca, comunica si mult mai mult.In timpul utilizarii apar diverse probleme si esecuri de sistem, si ca rezultat functionalitatea normala a calculatorului poate fi intrerupta, si va trebui sa cauti o rezolvare, ceea ce va implica unele costuri considerabile. Este imposibil sa te asiguri complet, dar pentru a preveni unele gresili si pentru a prelungi durata de viata a prietenului electronic, voi oferi cateva sfaturi pentru intretinerea calculatorului.

In primul rand, caclulatorul trebuie sa fie intotdeauna curat. Sa fie curat cat pe interior, atat si pe exterior. Inainte de a incepe curatarea, asigura-te ca ai deconectat calculatorul de la priza electrica.

Curatarea suprafetelor:
1. Monitorul trebuie curatat doar cu servetele concepute special pentru asa ceva, care pot fi gasite in orice magazin de calculatoare, de exemplu gel de curatare pentru ecran LCD/Plasma cu carpa de curatare. Retine, niciodata sa nu-l cureti cu carpe umede sau solutii pentru curatarea geamurilor.

2. Tastatura trebuie sa fie curatata zilnic cu o carpa usor umeda. Tastatura este cea mai utilizata parte a calculatorului, si contine atat de multi microbi, incat poate pune in pericol sanatatea persoanei in cauza. Poti curata cu o pensula obisnuita, ea va ajuta sa elimini praful, la care nu poti sa ajungi cu o carpa, dar cel mai bine sa intorci tastatura si sa tragi cu aspiratorul tot praful.

3. Alte parti de pe suprafata de asemenea nu necesita ingrijire speciala. Pur si simplu nu folosi apa multa si substante chimice. Exista o multime de solutii speciale de curatare a calculatorului.

Curatarea unitatii de sistem:
Pentru aceasta procedura vei avea nevoie de aspirator si pensula.

1. Deschidem capacul carcasei de pe partea stanga. Pentru asta vom avea nevoie de o surubelnita cap stea. Apoi cu aspiratorul indepartam praful de pe grila de ventilatie si de pe sursa de alimentare.

2. Cooler si radiator. Tinem cooler-ul cu degetul (pentru a evita rotatiile) si aspiram cu atentie toate partile sale. Sa nu atingi detaliile de pe interiorul calculatorului, aspiratorul sa-l tii la o distanta mica, ca sa nu atingi din gresala elementele lipite pe placa de baza. Daca in afara de procesor ai cooler si sub panoul frontal, atunci il curatam si pe acela.

Circulatia aerului
Pozitioneaza calculatorul astfel incat sa nu fie aproape de perete, iar procesul de circulatie a aerului sa nu fie ingreunat.

Monitorul trebuie sa fie pozitionat astfel, incat sa nu fie expus la razele de lumina directa. Prin expunearea constanta la razele de lumina directa va trebui sa schimbi contrastul si luminozitatea pe monitor, ceea ce la randul sau poate duce la reducerea duratei de viata a monitorului. De asemenea, in nici un caz sa nu pui monitorul in apropierea surselor de caldura. Acest lucru la fel va avea impact negativ asupra performantei sale si va scurta durata de viata.

Pastrarea informatiilor
Pe calculatorul tau sunt stocate o mutime de informatii importante. Din pacate, in caz de defectiune a calculatorului toata informatia poate disparea. Prin urmare, iti recomand sa pastrezi tot ce este important pentru tine pe un dispozitiv extern, cum ar fi stick usb.

De ce sa te abonezi?

Abonare la articole noi, uneori interesante si utile, a site-ului DeviceBox.ro.
Intretinerea calculatorului. Sfaturi pentru a intretine PC-ul
3.7 (73.33%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *