In ziua de astazi calculatorul a devenit parte integrala a vietii noastre, ajutor indispensabil si centru de divertisment pentru intreaga familie. Adolescenii nici nu se pot imagina fara calculator, langa care petrec majoritatea din timpul sau liber, deoarece calculatorul ofera posibilitatea de a invata, juca, comunica si mult mai mult.
In timpul utilizarii apar diverse probleme si esecuri de sistem, si ca rezultat functionalitatea normala a calculatorului poate fi intrerupta, si va trebui sa cauti o rezolvare, ceea ce va implica unele costuri considerabile. Este imposibil sa te asiguri complet, dar pentru a preveni unele gresili si pentru a prelungi durata de viata a prietenului electronic, voi oferi cateva sfaturi pentru intretinerea calculatorului.
In primul rand, caclulatorul trebuie sa fie intotdeauna curat. Sa fie curat cat pe interior, atat si pe exterior. Inainte de a incepe curatarea, asigura-te ca ai deconectat calculatorul de la priza electrica.
Curatarea suprafetelor:
1. Monitorul trebuie curatat doar cu servetele concepute special pentru asa ceva, care pot fi gasite in orice magazin de calculatoare, de exemplu gel de curatare pentru ecran LCD/Plasma cu carpa de curatare. Retine, niciodata sa nu-l cureti cu carpe umede sau solutii pentru curatarea geamurilor.
2. Tastatura trebuie sa fie curatata zilnic cu o carpa usor umeda. Tastatura este cea mai utilizata parte a calculatorului, si contine atat de multi microbi, incat poate pune in pericol sanatatea persoanei in cauza. Poti curata cu o pensula obisnuita, ea va ajuta sa elimini praful, la care nu poti sa ajungi cu o carpa, dar cel mai bine sa intorci tastatura si sa tragi cu aspiratorul tot praful.
3. Alte parti de pe suprafata de asemenea nu necesita ingrijire speciala. Pur si simplu nu folosi apa multa si substante chimice. Exista o multime de solutii speciale de curatare a calculatorului.
Curatarea unitatii de sistem:
Pentru aceasta procedura vei avea nevoie de aspirator si pensula.
1. Deschidem capacul carcasei de pe partea stanga. Pentru asta vom avea nevoie de o surubelnita cap stea. Apoi cu aspiratorul indepartam praful de pe grila de ventilatie si de pe sursa de alimentare.
2. Cooler si radiator. Tinem cooler-ul cu degetul (pentru a evita rotatiile) si aspiram cu atentie toate partile sale. Sa nu atingi detaliile de pe interiorul calculatorului, aspiratorul sa-l tii la o distanta mica, ca sa nu atingi din gresala elementele lipite pe placa de baza. Daca in afara de procesor ai cooler si sub panoul frontal, atunci il curatam si pe acela.
Circulatia aerului
Pozitioneaza calculatorul astfel incat sa nu fie aproape de perete, iar procesul de circulatie a aerului sa nu fie ingreunat.
Monitorul trebuie sa fie pozitionat astfel, incat sa nu fie expus la razele de lumina directa. Prin expunearea constanta la razele de lumina directa va trebui sa schimbi contrastul si luminozitatea pe monitor, ceea ce la randul sau poate duce la reducerea duratei de viata a monitorului. De asemenea, in nici un caz sa nu pui monitorul in apropierea surselor de caldura. Acest lucru la fel va avea impact negativ asupra performantei sale si va scurta durata de viata.
Pastrarea informatiilor
Pe calculatorul tau sunt stocate o mutime de informatii importante. Din pacate, in caz de defectiune a calculatorului toata informatia poate disparea. Prin urmare, iti recomand sa pastrezi tot ce este important pentru tine pe un dispozitiv extern, cum ar fi stick usb.
Buna ziua si LA MULTI ANI !
Am o problema la DESKTOP cind pornesc calculatorul apare in ordine
WINDOWS 7 ULTIMATE \ HOME \ WELCOME \ LOGGIN OFF se opreste monitorul 2 sec apoi reapare WINDOWS 7 ULTIMATE .Ajutati-ma sa pornesc calculatorul .
Va multumesc ing. Butnaru Marian
Exista diferite motive care pot crea aceasta eroare:
1. Readucei BIOS-ul la valorile implicite.
2. Calculatorul poate fi virusat. Scanati calculatorul cu un scanner antivirus, de exemplu cu Kaspersky Rescue Disk (descarcati imaginea ISO, scrieti-o pe un stick USB sau CD, intrati in BIOS, setati bootarea de pe unitatea pe care se afla Kaspersky Rescue Disk si reporniti calculatorul).
3. Praful din interiorul PC-ului poate duce la aceasta eroare. Adica, pasta termica veche, radiatorul de pe procesor infundat cu praf, etc.
4. Poate fi Hard Disk-ul. De regula, cand HDD „se strica”, acesta emite sunet, zgomot, semnal sonor.
5. Poate fi memoria RAM, care poate fi verificata cu utilitarul memtest86 (ruleaza in mod live de pe un stick USB).
6. Deconectati de la PC tot ce se poate deconecta, si vedeti daca a disparut eroarea.
7. Poate fi si placa de baza. De regula, se umfla un condensator in zona chipsetului.
Calculatorul arata ca se incarca dar nu se aprinde
Unele probleme sunt greu de rezolvat pe Internet. Dar, ce iti pot recomanda, este sa verifici cablurile. O simpla deteriorare a cablului este una dintre cele mai frecvente probleme.
nu imi merge sunetu