Mozilla Firefox se incarca greu – accelerarea browser-ului

Destul de des utilizatorii se confrunta cu problema browser-ului Mozilla Firefox, se incarca greu. De fapt, browser-ul functioneaza corect. Problema consta in setarile calculatorului. Sa analizam aceasta problema!

Ai descarcat si ai instalat browser-ul Mozilla Firefox. La inceput functioneaza bine. Doar ca treptat observi ca browser-ul se incarca greu: uneori apesi pe pictograma Mozilla si astepti «mult» pana ce browser-ul se va incarca. Iti este cunoscuta situatia? Cred ca da. Apoi, umbland prin setarile browser-ului si, bineinteles, fara sa gasesti solutia potrivita, elimini browser-ul din calculator. Problema este ca nu fiecare utilizator stie ca pentru setarile browser-uli pot fi folosite setari ASCUNSE (scuze pentru jocul de cuvinte). Sa-ti explic… Nimic nu trebuie sa intelegi: doar urmeaza pasii si browser-ul tau Mozilla va zbura in adevaratul sens al cuvantului!

 1. Introdu in bara de adrese urmatoarele: about:config. Se va deschide o fereastra, cu o multime de functii prescrise (aceste functi sunt prescrise in ordine alfabetica). In aceasta fereastra cauta cauta linia network.http.pipelining. Ai gasit? Perfect! Acum apasa (dublu click) cu butonul stang al mouse-ului pe aceasta linie: aceasta actiune va schimba setarea False pe True.
 2. Acum, in aceasta lista, cauta linia, care se numeste network.http.proxy.pipelining. La fel apasam pe ea si schimbam parametrul de pe False pe True.
 3. Cautam inca o linie, care se numeste network.http.pipelining.maxrequests, apasam pe ea. Vei vedea o valoare numerica, de exemplu, cifra 4. Aceasta valoare trebuie sa o schimbi cu 100 sau 200 (totul depinde de puterea calculatorului si viteza internetului. La viteza internetului de 100 Mbit/s, eu am pus valoarea de 100 si browser-ul pur si simplu zboara).
 4. Si acum ramane o simpla finisare. Pune sageata cursorului pe partea de sus a listei, de exemplu pe «Nume de preferinta». Apasa pe butonul din dreapta a mouse-ului. Se va deschide un meniu, in care alege linia «Nou» (aceasta linie are o sageata) si apoi apasam pe linia «Numar». In fereastra deschisa introducem linia nglayout.initialpaint.delay, apasam «OK» si in fereastra nou deshisa introducem valoarea «0» (zero).

Asta este tot ce trebuie sa faci pentru a accelera borwser-ul Mozilla Firefox, acum poti verifica viteza browser-ului tau.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 5
 1. mac

  about:config nu about: config, fara pauza dupa cele 2 puncte!

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Am corectat, multumesc frumos.

 2. florin

  nu functioneaza deloc la mine

 3. Daniel

  La mine nu exista " network.http.pipelining "

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   La momentul scrierii acestui articol a fost alta versiune Firefox.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.