Am scapat apa pe laptop, ce sa fac?

Cativa ani in urma laptopul era un produs la care putini oameni aveau acces. Astazi, insa, este un dispozitiv banal. Cu cat mai departe merge progresul, cu atat mai accesibila devine tehnica similara. Acest lucru face posibil utilizarea laptopului nu doar de catre manageri de succes, dar si de catre utilizatorii obisnuiti al acestor dispozitive. Ca urmare, laptopul nu mai prezinta un dispozitiv de lux. Multe persoane cunosc situatia, cand lucrand asupra tastaturii, intr-o mana tin o ceasca de ceai sau cafea. Si apoi brusc ceva se intampla – nu conteaza ce, – si lichidul se varsa pe tastatura.

Daca in acest timp lucrai pe un calculator obisnuit – nu era nici o problema. Cumpararea si montarea unei tastaturi noi pentru calculator obisnuit – nu este o problema. Dar daca apa s-a varsat pe laptopul tau – din pacate, va trebui sa actionezi altfel, si nu se stie, daca rezultatul va fi pozitiv. Si totusi, daca nu vei indeplini recomandarile, enumerate mai jos, ar putea ca ecranul si alte componente sa nu-ti functioneze. Mai bine dinainte sa stii, cum sa nu pierzi intregul dispozitiv, cand se varsa apa pe tastatura.

Sa specific de la inceput – sansele nu sunt de 100%. Dar in cele mai multe cazuri, laptopul a putut fi salvat datorita urmatoarelor instructiuni:

  1. In primul rand, trebuie sa scoti energia electrica din laptop. Pentru a face acest lucru deconectam cat mai repede cablul de alimentare. Viteza este foarte importanta, asa ca nu avem timp pentru a scoate stecherul din priza, conform cerintelor.
  2. Urmatorul pas pentru a scoate energia electrica din laptop – scoaterea cat mai rapida a bateriei din slotul in care se afla. In acelasi timp, laptopul va fi intors cu tastatura in jos. Daca vei incerca mai intai sa salvezi informatii, inchizand programele – ai putea pierde totul. Iar daca vei sacrifica cateva fisiere – cel mai important, laptopul – va putea fi salvat.
  3. Intoarcerea laptopului cu tastatura in jos este trecerea la al treilea pas – trebuie sa obligi apa, care a ajuns in interior, sa iasa din laptop. Pentru asta intoarce laptopul in toate partile, agita usor, pentru a ajuta apa sa iasa din laptop. Ar trebui sa ramana cat mai putina umiditate. Acest lucru va mari probabilitatea unui rezultat favorabil.
  4. Apoi incercam sa deschidem si sa demontam tot ce este posibil de pe laptop. Acum putem sa-l intoarcem, sa-l punem deoparte si sa nu ne folosim de el cateva zile. Laptopul tau trebuie sa se usuce bine. Pentru asta iti trebuie cel putin trei zile.

Nu incerca sa pornesti laptopul inainte ca acesta sa fie uscat complet. Trebuie sa ai rabdare si sa astepti uscarea completa. Dupa trei zile, nu mai devreme, fiind sigur ca tot lichidul s-a uscat, poti porni laptopul. Daca incercarea va fi fara rezultat – inseamna ca tot ce a fost facut nu a avut efectul dorit. Acum te vor putea ajuta doar in centul de service. Ducand laptopul la reparat, explica ce si cum s-a intamplat. Astfel repararea va fi mult mai usoara.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.