Cel mai bun laptop 2019

Acest articol, intitulat cel mai bun laptop 2019 – este parerea mea personala a celor modele, care sunt astazi in vanzare, se bazeaza pe numarul de caracteristici si analiza review-urilor in limba romana si engleza.

In prima parte a articolului – cel mai bun laptop pentru diferite sarcini in anul 2019, in a doua – selectia mea a celor mai bune modele pentru orice buget dintre cele, care astazi pot fi cumparate in magazine.

Voi incepe cu cateva aspecte generale. Tot ce voi scrie, dupa cum am mentionat mai sus, este doar parerea mea.

  • Este justificata achizitia laptopului cu a 8-a generatie de procesoare (Kaby Lake R): pretul lor este acelasi, iar uneori mai mic, comparativ cu procesoarele similare din generatia a 7-a.
  • In anul 2019 nu recomand achizitia laptopului cu mai putin de 8 GB RAM, cu exeptia cazurilor daca este vorba de cele mai ieftine modele.
  • Daca se achizitoneaza un laptop cu placa video dedicata, ar fi bine sa fie NVIDIA GeForce 10XX – este mult mai productiva in comparatie cu placile anterioare, iar pretul – este acelasi.
  • SSD si posibilitatea de a-l instala (perfect, daca este disponibil slotul M.2 cu suport PCI-E NVMe) – foarte bine (viteza, eficienta energetica, riscul mai mic a impactului fizic).
  • Bine, daca laptopul are conector USB Type-C, si mai bine, daca este echipat cu Display Port, in mod ideal – Thunderbolt prin USB-C (desi ultima varianta poate fi intalnita doar pe modele scumpe).
  • Daca esti dintre acei utilizatori, care dupa achizitia laptopului formateaza discul cu Windows 10 licentiat, alegand laptopul cauta: daca exista un model similar, dar fara sistem de operare preinstalat, ca sa nu platesti pentru sistemul de operare.

Se pare ca n-am uitat nimic, sa trecem direct la modele recomandate.

Cel mai bun laptop pentru orice sarcina

Urmatoarele laptopuri se vor potrivi practic pentru orice sarcina: ca este vorba de aplicatii solicitante, jocuri moderne sau altceva.
Toate laptopurile sunt echpate cu ecran de 15 inch, relativ usoare, echipare excelenta si autonomie buna a bateriei si, daca totul va fi bine, vor avea o viata lunga.

  • Dell XPS 15 9570 ? 9575 (ultimul — transformer)
  • Lenovo ThinkPad X1 Extreme
  • MSI P65 Creator
  • MacBook Pro 15
  • ASUS ZenBook 15

Fiecare dintre laptopurile enumerate este disponibil in diferite modificatii la preturi diferite, si orice modificatie are suficienta performanta, permite upgrade (cu exceptia MacBook).

Dell din anul trecut si-a actualizat laptopurile de top, si acum sunt disponibile cu cea de-a 8 generatie a procesoarelor Intel, grafica GeForce sau AMD Radeon Rx Vega, iar la Lenovo a aparut ThinkPad X1 Extreme, cu caracteristici similare a laptopului XPS 15.

Ambele laptopuri sunt compacte, echipate cu diferite procesoare de pana la i7-8750H (si i7 8705G pentru XPS cu grafica Radeon Vega), suporta pana la 32 GB de memorie RAM, au NVMe SSD si placa video destul de puternica GeForce 1050 Ti sau AMD Radeon Rx Vega M GL (doar Dell XPS) si ecran excelent (inclusiv matrice 4K). X1 Extreme este mai usor (1.7 kg), dar o baterie mai slaba (80 Wh contra 97 Wh).

MSI P65 Creator – un alt laptop, de data asta de la MSI. Review-urile vorbesc un ecran (ceea ce priveste calitatea imaginii si luminozitatea) mai slab (dar cu rata de reimprospatare de 144 Hz). Laptopul poate fi mai interesant: procesorul si placa video de pana la GTX1070, si toate acestea la o greutate de 1.9 kg.

Ultimul MacBook Pro 15 (modelul 2018), ca si generatia anterioara inca este unul dintre cele mai bune si productive laptopuri, cu unul dintre cele mai bune ecrane de pe piata. Cu toate acestea, pretul este mai mare decat la concurenti, iar MacOS un se va potrivi pentru orice utilizator. De asemenea, ramane o decizie controversata de a renunta la toate porturile, cu exceptia Thunderbolt (USB-C).

Un laptop interesant de 15 inch

Cand scriam prima versiune a acestui articol, a fost prezentat un laptop de 15 inch, care nu a ajuns in vanzare in Romania. Acum, a aparut un alt laptop interesant, care deja este disponibil in magazine – ACER Swift 5 SF515.

Cu o greutate mai mica de 1 kg (intr-o carcasa metalica) laptopul ofera performanta ridicata (cu conditia, ca nu ai nevoie de placa video dedicata pentru jocuri sau video/grafica 3D), este echpat cu toate sloturile necesare, ecran excelent, slot liber M.2 2280 pentru SSD suplimentar (doar NVMe) si autonomie buna. In opinia mea – unul dintre cele mai bune laptopuri pentru lucru, internet, divertisment simplu si calatorii la un pret accesibil.

Nota: daca vei alege acest laptop, recomand sa cumperi cu o configuratie de 16 GB RAM, deoarece cresterea ulterioara a volumului memoriei RAM nu este posibila.

Cel mai bun laptop pentru jocuri

Dintre laptopurile pentru jocuri in anul 2019, care pot ocupa un loc decent printre producatorii acestui segment (nici scumpe, dar nici ieftine), pot recomanda:

  • Alienware M15 si 17 R5
  • ASUS ROG GL504GS
  • Ultimele modele HP Omen de 15 si 17 inch
  • MSI GE63 Raider
  • Daca bugetul este limitat, pot recomanda Dell G5.

Aceste laptopuri sunt disponibile cu procesoare Intel Core i7 8750H, cu SSD sau HDD, suficienta momorie RAM si placa video NVIDIA GeForce pana la RTX 2060 — RTX 2080 (aceasta placa video nu a aparut pe toate laptopurile, si probabil nu va aparea pe Dell G5).

Cel mai bun laptop compact (ultrabook)

Daca ai nevoie de un laptop compact (13-14 inch), cu o autonomie lunga a bateriei si destul de productiv pentru majoritatea sacrinilor (cu exceptia jocurilor puternice), recomand sa acorzi atentia la urmatoarele modele (fiecare disponibil in diferite versiuni):

  • Noul Dell XPS 13 (9380)
  • Lenovo ThinkPad X1 Carbon
  • ASUS Zenbook UX433FN
  • Noul MacBook Pro 13 (daca sunt importanti performanta si ecranul) sau MacBook Air (daca prioritatea este autonomia bateriei)
  • Acer Swift 5 SF514

Daca esti interesat de un laptop cu racire pasiva (adica, fara cooler), pot recomanda Dell XPS 13 9365 sau Acer Swift 7.

Laptop – statia de lucru si inlocuitorul calculatorului desktop

Daca ai nevoie si de posibilitatea de upgrade (cum ar fi SSD, HDD sau 64 GB RAM), conectarea unui numar de periferice, cel mai bun, parerea mea, este:

  •  Dell Precision 7530 si 7730 (15 si 17 inch).
  •  Lenovo ThinkPad P52 si P72.

Laptop pentru un buget anume

In aceasta rubrica – acele laptopuri, pe care eu personal le-as alege pentru un anumit buget (majoritatea laptopurilor au mai multe modificatii).

  • Pana la 6000 de lei – HP Pavilion Gaming 15, Dell Latitude 5590, unele modificari ThinkPad Edge E580 si E480, ASUS VivoBook X570UD.
  • Pana la 5000 de lei – Lenovo ThinkPad Edge E580 si E480, Lenovo V330 (in versiunea cu i5-8250u), HP ProBook 440 si 450 G5, Dell Latitude 3590 si Vostro 5471.
  • Pana la 3000 de lei – unele modele Lenovo Ideapad 320 si 520 pe i5-8250u, Dell Vostro 5370 si 5471 (unele modificatii), HP ProBook 440 si 450 G5.

Din pacate, daca este vorba de laptop pana la 2000 de lei sau 1000 de lei, imi este greu sa recomand un model anume. Aici trebuie sa te concentrezi asupra sarcinilor, si daca este posibil – sa maresti bugetul.

Daca cumperi laptop din Romania si preferi magazine online, recomand Emag (preturi mici, oferta mare, livrare rapida).

In concluzie

Alegand un laptop, nu uita sa citesti comentariile, review-urile pe Internet, posibilitatea de al vedea «pe viu» in magazin. Daca vezi ca multi utilizatori specifica acelasi dezavantaj, iar pentru tine el este important – mai bine sa cauti alt model.

Daca cineva spune ca laptopul are pixeli morti pe tot ecranul, se blocheaza si se supraincalzeste, iar la majoritatea totul este bine, cel mai probabil, feedback-ul negativ nu este obiectiv. Pana la urma poti intreba in comentarii la acest articol, probabil, voi putea ajuta.

4.7/5 - (3 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
  1. Catalina

    Am nevoie de un laptop pe care sa instalez un program de proiectare CAD,deci cu ‘7.Ce imi poti recomanda,te rog.
    Multumesc!

    1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

      Pentru Photoshop, CorelDRAW, Autocad si 3D max ai nevoie de laptop cu configuratii pentru jocuri. Adica procesor si placa video puternice, cantitatea mare de RAM (de preferat 16 GB) si SSD (daca iti permiti). Aici ai o oferta, iti alegi in functie de buget.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.