De ce ai nevoie de un laptop

Din momenul in care viata mea a fost tratata ca o problema, a aparut necesitatea de o rezolvare. Sa cumpar inca un calculator se incadra in bugetul meu, dar nu se incadra in spatiul locuintei – pur si simplu nu am loc pentru inca o masa de calculator. Laptop, dimpotriva, nu are nevoie de spatiu, doar ca achizitia lui a adaugat o gaura imensa in bugetul meu. Subliniez – actiunea are loc intr-un oras mare, in care 4 bancnote cu portretul poetului Mihai Eminescu este considerat salariu bun.

Cu toate acestea m-am decis pentru un laptop (blogger – profesie mobila), a ramas sa rezolv problema financiara. Cumpararea laptop-ului in credit ma ducea cu gandul la slogane publicitare «un produs la pretul de doi». Calculand cat trebuie sa economisesc ca sa-mi cumpar un laptop m-am ingrozit.

Dupa un timp a aparut o idee salvatoare: de fapt, de ce laptop-ul trebuie sa fie nou? Da, cel putin un an garantie. Da, configuratia si performante excelente. Dar – chiar am nevoie de toate acestea? Muzica si video nu editez, nu-mi plac jocurile, iar pentru a viziona filme, scrie articole pentru blog si citi carti imi este suficient un laptop second hand.

Analizand toate «pro» si «contra» am renuntat sa mai studiez preturile pentru laptop-urile noi si am inceput sa explorez piata second hand.

Deci, m-am decis: cumpar laptop second hand. Dar care? Pentru calculator desktop dimensiunea si greutatea nu conteaza, dar pentru unul portabil aceste caracteristici sunt foarte importante.

Cat timp lucrez de acasa, nu trebuie sa-l port dupa mine, dar apoi? 4-5 kilograme pe umar – e mult. Inseamna ca am nevoie de unul usor. Vreau ecran mare, doar ca va creste greutatea laptop-ului. Inseamna ca va fi unul mic.

Si configuratia hardware sa fie cat de cat, hard disk 250 GB, cel putin 2 GB RAM… Si, bineinteles, placa de retea si modul Wi-Fi – fara o cumunicare cu lumea din online un blogger nu poate sa traiasca si sa munceasca.

Vazand in magazinul online PCHOUSE un Dell E6410 mi-am data seama ca este ceea ce am nevoie. Greutate – 2,32 kg, ecran – 14.1 inch. Perfect! Am si facut comanda.

Si totusi, de ce second hand?

  • Modelele mai vechi au un avantaj fata de cele noi: locul de fabricatie, de la care de multe ori depinde calitatea. Acuma producatorii detin fabrici in mai multe tari, iar inainte laptop-urile unui producator se fabricau in una sau doua fabrici si in cantitati mai mici. Preturile au fost mai mari, astfel si calitatea era mai buna.
  • Cumpararea unui laptop nou si puternic are sens in care pe acesta se vor efectua sarcini dificile: prelucrare video si audio, animatii profesionale si moderare 3D, rula jocuri moderne. In alte cazuri va fi suficeinta configuratia laptop-urilor second hand.

PS. Jumatate din acest articol am scris acasa, intins pe canapea sub patura mea preferata. A doua jumatate – in tren, sub admiratia si privirile calatorilor. Versiunea finala a fost publicata prin Wi-Fi dintr-o cafenea din apropiere. Si inca mai intrebi de ce ai nevoie de un laptop?

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 2
  1. Bogdan

    Eu am un laptop (HP) luat la mana a doua de vreo 2 ani. Chiar nu am avut nicio problema cu el, iar pentru ce il folosesc eu, e perfect.

  2. Daniel

    Eu lucrez in domeniu si tin sa-ti spun ca foarte persoane se îndreapt? foarte mult spre modelele de actualitate. Parerea ta din acest articol este foarte utila dar presupun ca si cunosti ceva despre computere.Spre exemplu am asamblat computere desktop cu procesoare Intel G 2030 si G 2020 bune pentru office si multimedia dar nu am avut prea mare succes la vinzare. In schimb pc-uri cu Procesoare I3 I5 ……dar multi le cumpara asa fara sa cunoasca caracteristicile. Un laptop cu un procesor dual core este bun si acum chiar daca are 4-5 ani. Peste putin timp se va lansa Ram-ul DDR4. Sa vezi cum se vor cump?ra. Lumea in general se orienteaza spre ceea ce este mai nou fara a pune in balanta prea mult caracteristicile. Ceva de genul: Daca este nou are valoare,daca are ceva ani nu mai da randament.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.