Review laptop ASUS N750JK

Astazi voi face un scurt review asupra laptopului ASUS N750JK. Index «N» in denumirea produsului indica faptul ca acest dispozitiv apartine seriei de laptopuri multimedia, avand configuratii de top, sistem de sunet de inalta calitate si design elegant. Cifra «7» din denumire spune ca acest laptop are ecran de 17 inch. In ciuda pozitionarii sale, ASUS N750JK poate fi folosit si pentru gaming, datorita procesorului destul de puternic Intel Core i7-4710HQ si placii video dedicate NVIDIA GeForce GTX 850M.

Carcasa acestui laptop este realizata in intregime din metal. Capacul este realizat din aluminiu. Pe centrul capacului este gravat logo-ul ASUS, iluminat din interior. Deasupra tastaturii sunt doar doua butoane. In coltul din dreapta sus – buton pornire/oprire, iar in coltul din stanga sus – buton programabil pentru a lansa aplicatii. Toti indicatorii de stare (in total sunt cinci) se afla pe partea din fata a carcasei, langa touchpad. In plus, indicatorii sunt vizibili chiar si atunci cand laptopul este inchis. Grosimea marginilor este putin mai mica, ceea ce il face vizual mai subtire. Ecranul este fixat cu ajutorul unei balamale si are unghi de deschidere de 120 de grade. Balamaua are fixaj strans, ceea ce permite pozitionarea ecranului in orice pozitie.

Porturile de comunicare si conectorii sunt situate pe ambele margini a carcasei. Pe partea stanga a laptopului sunt doua porturi USB 3.0, conector HDMI si Mini-DisplayPort, conector RJ-45, precum si slot pentru carduri de memorie si conector pentru adaptorul de alimentare. Conector RJ-45 are capac rabatabil. Pe partea dreapta a laptopului se afla inca doua porturi USB 3.0, doua mufe audio (casti, microfon) si conector pentru conectarea unui subwoofer. In plus, pe partea dreapta se afla unitatea optica. Unul din avangaje laptopurilor din seria «N» este calitatea sunetului. Laptopul ASUS N750JK are certificat de la Bang & Olufsen. Sistemul de sunet este format din patru difuzoare, subwoofer extern si software special «MAXXAudio», care permite reglarea sunetului. Calitatea sunetului este foarte buna. Tastatura este internationala. Tastele sunt din plastic, de aceeasi culoare ca si carcasa. Tastele principale au dimensiunea standard de 15×15 mm. Tastatura are iluminare in trei niveluri, iluminarea se regleaza cu ajutorul tastelor. Sub tastatura se afla touchpad-ul de dimensiuni impresionante. Panoul are exact aceeasi culoare ca si carcasa, si se potriveste perfect in designul general. Dimensiunea touchpad-ului 10.5 pe 7.5 cm. Are o suprafata aspra, placuta. Clickpad suporta MultiTouch si, bineinteles, suporta gesturi multi-touch pentru a controla Windows 8. Ecranul are diagonala de 17.3 inch, rezolutia este de 1920 x 1080 pixeli.

Specificatii

Laptop ASUS N750JK este echpat cu procesor quad-core Intel Core i7-4710HQ in combinatie cu chipset Intel HM86. Frecventa rocesorului Intel Core i7-4710HQ este de 2.5 GHz, care in modul Turbo Boost poate fi marita pana la 3.5 GHz. In acest procesor este integrat procesor grafic Intel HD Graphics 4600, al carui frecventa de baza este de 400 MHz, iar frecventa in modul Turbo Boost – 1.2 GHz.

 
ASUS N750JK
Procesor
Intel Core i7-4710HQ 2,5 GHz
Chipset
Intel HM86
Memoria RAM
4GB DDR3 1600 MHz
Unitatea optica
Blu-Ray
Placa video
NVIDIA GeForce GTX 850M– 4096 MB GDDR5
Display
17,3 inch 16:9, 1920×1080 picseli, Anti-Glare, Full HD, IPS, LCD LED
Mediu de stocare
HDD 1 TB, SDD 256 MB
Sistem de operare
Free DOS
Sunet
Dynaudio, 4 difuzoare + subwoofer se conecteaza separat
Porturi
4xUSB 3.0, DisplayPort, 1x HDMI, 2x audio, LAN RJ45, card reader, port conectare subwoofer
Comunicatii
Wi-Fi IEEE 802.11 ac, Bluetooth 4.0
Dimensiuni (W x H x D)
415x275x29.9 mm
Greutate
3:11 kg Bateria: 0.53 ?kg
Baterie
Li-Polimer 6 celule

Pe langa placa video integrata in procesor, laptopul Asus ASUS N750JK are placa video dedicata Nvidia GeForce GT 850M cu 4 GB de memorie DDR3. Aceasta placa nu este dintre cele mai puternice, dar face parte din placi video pentru jocuri. Pentru a instala module de memorie sunt prevazute doua sloturi SO-DIMM. In cazul nostru este instalat un modul de memorie DDR3-1600 cu o capacitate de 4 GB. Pentru stocarea datelor este instalat HDD cu o capacitate de 1 TB si SSD cu o capacitate de 256 GB.

Review laptop ASUS N750JK

Concluzie

Acest laptop este echipat cu procesor puternic si placa grafica cu cantitate mare de memorie. Laptop ASUS N750JK este pozitionat de catre producator ca o solutie multimedia, doar ca in aceasta configuratie poate fi folosit si ca laptop pentru gaming de clasa medie. Avantajele acestui laptop includ zgomot redus, performanta, sistem de sunet bun si numar mare de conectori pentru dispozitive externe.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.