5 metode de a rula jocuri si aplicatii Android pe Windows

Rularea Android pe Windows este posibila prin diferite metode, care difera prin complexitatea de configuratie, functii si performanta. Pentru ce sa instalez emulator Android pe Windows? – in cele mai multe cazuri pentru utilizatorul obisnuit «doar, ca sa vad cum este».

Daca vrei sa descarci un emulator Android si sa incerci rularea jocurilor si aplicatiilor in Windows, aici vei gasi cateva metode pentru a face acest lucru.

Vezi si: articole utile si interesante despre Android – antivirus pentru Android, cum gasesc telefonul pierdut, cel mai bun browser pentru Android si multe atele.

BlueStacks – pentru cei, care nu vor un emulator complet

BlueStacks – una dintre cele mai populare aplicatii pentru rularea jocurilor Android in Windows. Este conceputa special pentru jocuri si nu ofera un emulator complet, desi pentru multi va fi de ajus. In plus, BlueStacks este mult mai bun pentru jocuri, comparativ cu alti emulatori.

BlueStacks poate fi descarcat de pe site-ul oficial http://www.bluestacks.com/home.html, are suport nu doar pentru Windows (XP, Vista, 7 si 8), dar si pentru Mac OS X.

Dupa instalare, se va deschide in modul ecran complet, dar poti activa si modul fereastra. In fereastra principala vei vedea o lista cu jocuri disponibile pentru descarcare (de asemenea, poti utiliza cautarea). Pentru a instala aplicatii vei avea nevoie de cont Google (poti crea unul nou).

5 metode de a rula jocuri si aplicatii Android pe Windows

In plus, daca ai smartphone sau tableta pe Android, poti instala aplicatia BlueStacks Cloud Connect pentru sincronizarea aplicatiilor intre acesta si Windows.

Genymotion – emulator Android cu functii avansate

Emulatorul Genymotion este simplu in instalare, permite emularea diferitelor dispozitive reale cu diferite versiuni a sistemului de operare Android, si cel mai important, functioneaza rapid si suporta accelerarea grafica.

Genymotion pentru Windows sau Mac OS poate fi descarcat de pe site-ul oficial https://www.genymotion.com/. Acest emulator este disponibil pentru descarcare intr-o versiunea gratuita si versiune platita. Pentru utilizarea privata va fi suficienta versiunea gratuita.

Pentru a descarca Android emulator Genymotion va trebui sa te inregistrezi pe site, apoi sa te folosesti de unul din link-uri pentru descarcare. Eu recomand primul link, care contine VirtualBox si creeaza automat setarile necesare. In timpul instalarii nu porni VirtualBox, pornirea separata nu este necesara.

5 metode de a rula jocuri si aplicatii Android pe Windows

Si doar dupa ce Genymotion va fi instalat si pornit, ca raspuns la mesajul ca nu s-au gasit dispozitive virtuale, selecteaza crearea unui nou, si apoi in josul paginii apasa butonul Connect si introdu datele, pe care le-ai introdus in timpul inregistrarii pentru acces la lista de dispozitive. Selectand un dispozitiv Android nou, asteapta descarcarea componentelor necesare, si dupa ce va aparea in lista il poti porni prin dublu clic sau apasand butonul Start. La sfarsit vei obtine un sistem Android complet cu caracteristici detaliate.

Windows Android sau Windroy

Este o aplicatie de la programatorii din China. Din ce am inteles si am vazut, difera de alte emulatoare Android pentru Windows. Potrivit informatiilor de pe site, aceasta aplicatie este portarea Android si Dalvik in Windows, si sunt utilizate toate resursele hardware a calculatorului si nucleul Windows. Nu ma pricep in asa ceva, dar se pare ca Windroy este mult mai rapid decat celelalte emulatoare enumerate in acest articol.

Windows Android poate fi descarcat de pe site-ul oficial http://www.windroye.com/. Instalarea a decurs fara probleme, dar nu l-am putut rula (am inteles ca nu la toti ruleaza).

Crearea emulatoarelor in Android Virtual Device Manager

Pe site-ul dezvoltatorilor de aplicatii Android – http://developer.android.com poti descarca tot ce ai nevoie pentru programare in Android (Android SDK). Acest set contine instrumente pentru testare pe dispozitive virtuale.

Aceasta metoda este oficiala, dar nu este atat de usoara pentru utilizatorul obisnuit. Toate instructiunile de instalare Android SDK si crearea dispozitivelor virtuale sunt disponibile pe site-ul specificat. Aici nu voi descrie tot procesul – pentru asta ar trebui un articol intreg.

YouWave for Android

YouWave for Android – inca o aplicatie simpla, care permite rularea aplicatiilor Android pe Windows. Emulatorul poate fi descarcat de pe site-ul http://youwave.com/. Dezvoltatorii promit compatibilitate si performanta. Eu n-am instalat acest produs, dar potrivit comentariilor din online, multi utilizatori sunt multumiti de acest emulator, in timp ce la unii YouWave – singurul emulator care a putut rula pe Windows.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.