5 programe gratuite pentru inscriptionat CD/DVD

Chiar daca pentru inscriptionarea CD-urilor sau DVD-urilor in ultimele versiuni Windows putem sa renuntam la programe speciale, functionalitatea incorporata in sistem de multe ori este insuficienta. In plus, pentru unii utilizatori functia de inscriptionare incorporata poate parea incomoda.

In acest articol vom analiza cateva programe, concepute pentru inscriptionarea diferitelor tipuri de CD-uri in sistemul de operare Windows. Voi analiza doar programe care pot fi descarcate si folosite gratuit. Produse comerciale, cum ar fi Nero Burning Rom nu voi analiza.

ImgBurn – cred ca este cel mai pun program pentru inscriptionat CD-uri (dintre gratuite)

Cu ajutorul programului ImgBurn poti inscriptiona nu doar CD-uri si DVD-uri, dar si Blu-Ray, avand unitatea corespunzatoare. Ai posibilitatea de a inscriptiona continut video pentru vizionarea ulterioara intr-un player video, crearea discurilor de boot si inscriptionarea imaginilor ISO, precum si discuri cu date, pe care poti pastra documente, fotografii si orice altceva. Compatibil cu  Windows XP, 7 si 8.

Site-ul oficial al programului, de unde il poti descarca gratuit: http://www.imgburn.com/index.php?act=download

5 programe gratuite pentru inscriptionat CD/DVD

 

In timpul instalarii programul va incerca sa instaleze cateva apicatii suplimentare gratuite: refuza, acestea nu sunt utile, si doar creeaza gunoi in sistem.

In fereastra principala a programuli (limba romana nu este suportata, in orice caz eu n-am gasit) vei vedea pictograme simple pentru functii de baza:

 • Inscriptioneaza imaginea pe disc (Write image file to disk)
 • Creeaza o imagine pe disc (Create image file from disk)
 • Inscriptioneaza fisiere si foldere pe disc (Write files/folders to disk)
 • Creeaza o imagine din fisiere si foldere (Create image from files/folders)
 • Precum si functii pentru verificarea discului

Chiar daca programul ImgBurn este simplu si usor in utilizare, pentru un utilizator experimentat ofera o multime de functii utile. De asemenea, programul este actualizat in mod regulat si are rating mare dintre produsele gratuite de acest tip.

Ashampoo Burning Studio Free

Inca un program gratuit pentru inscriptionarea discurilor: CD, DVD sau Blu-Ray, cu date, audio, video, etc. De asemenea, cu Ashampoo Burning Studio Free poti crea imagini de disc, sterge discul reinscriptibil, etc. Programul are suport pentru limba romana si poate fi descarcat de pe site-ul producatorului https://www.ashampoo.com/en/eur/pin/7110/burning-software/Ashampoo-Burning-Studio-FREE

5 programe gratuite pentru inscriptionat CD/DVD

Unul dintre avantajele principale a programului – interfata simpla. Inscriptionarea discurilor este organizata in asa fel, incat orice utilizator sa poata inscriptiona discuri.

CDBurnerXP

Chiar daca programul CDBurnerXP nu are o interfata prietenoasa, acesta are tot ce poate avea nevoie un utilizator pentru a incriptiona CD-uri sau DVD-uri. Cu acest program poti inscriptiona CD-uri si DVD-uri, inclusiv inscriptiona discuri de boot si fisiere ISO. Si desi, asa cum am spus, interfata nu este cea mai prietenoasa, programul este destul de simplu. Pentru a descarca gratuit programul CDBurnerXP acceseaza site-ul producatorului https://cdburnerxp.se/. Apropo, are suport si pentru limba romana.

BurnAware Free

BurnAware are mai multe produse pentru inscriptionarea discurilor, printre care si unul gratuit, care poate fi descarcat de aici: http://www.burnaware.com/download/. Programul nu are suport pentru limba romana, functioneaza in toate versiunile sistemului de operare Windows, incepand cu Windows XP. In timpul instalarii programul va incerca sa instaleze bare de instrumente suplimentare in browser, renunta la acele bare.

5 programe gratuite pentru inscriptionat CD/DVD

Cu ajutorul BurnAware poti inscriptiona diferite tipuri de discuri – audio, discuri cu date CD, DVD si Blu-Ray, DVD cu video, precum si sa inscriptionezi o imagine pe disc. Are suport pentru crearea discurilor de boot. De asemenea, exista optiunea de a sterge discul reinscriptibil.

Active ISO Burner

Daca iti trebuie sa inscriptionezi o imagine ISO pe disc, Active ISO Burner – una dintre metodele cele mai avansate. In acelasi timp, si cea mai simpla. Programul suporta toate versiunile recente de Windows, si poate fi descarcat gratuit de pe site-ul oficial http://www.ntfs.com/iso_burner_free.htm

4/5 - (9 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 3
 1. cismas

  Varianta free de la BurnAware are virus cea cu 10 zile e ok nu are nimic am testat programul cu un anti virus si mi-a gasit la aia free o tona de la trojian pana toata lista de bube …. eu va recomanda sa le spuneti tuturor care descarca sa le si verifice daca nu isi permit un anti virus le recomand eu unu virustotal cautatil pe google e usor de folosit el este lansat inca din 2012 …Va multumesc si mare atentie la ce descarcati sa nu va treziti cu hibe

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Multumesc pentru comentariu.
   Este specificat in articol ca in timpul instalarii va incerca sa instaleze programe potential nedorite.

 2. ilie

  Din pacate, nu ai mentionat ca IMgBurn nu e capabil sa scrie Audio discuri cu format wav, ceea ce il face absolut inutil.MP3 -uri scrie oricare program, restul mai greu….

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.