Browser Google Chrome si avantajele sale

Cand a aparut prima versiune a browser-ului Chrome, acesta imediat a devenit popular. Acest lucru a fost realizat prin design minimalist si suportul celor mai noi tehnologii web. Browser-ul a surprins prin stabilitatea foarte mare si viteza mare de lucru.

Spre deosebire de alte browsere, Google Chrome creeaza pentru fiecare fila un proces separat in memorie. Acest lucru mareste utilizarea memoriei, dar si mareste securitatea datelor si stabilitatea browser-ului. Daca una dintre file din browser se blocheaza, finalizarea lucrarilor sale nu va duce la inchiderea celorlalte file, si prin urmare nu se vor pierde date.

Pentru multi aceasta idee a fost destul de neobisnuita, dar acum este clar ca dezvoltatorii au procedat corect. Astazi Google Chrome ofera utilizatorilor sai un numar mare de diferite aplicatii web, care fac o multime de sarcini – de la instrumente pentru afaceri pana la divertisment. Browser-ul are o integrare stransa cu multe servicii a companiei Google. Acest lucru permite utilizatorului acces rapid la cautari sau traducerea automana a site-urilor. De asemenea, utilizatorul poate lucra cu fisiere stocate pe Web ca in cazul in care acestea sunt stocate pe hard disk-ul calculatorului acestuia.

Google Chrome are codul sursa deschis, astfel incat dezvoltatorii pot crea pe baza acestuia o multime de modificari. De asemenea, acest lucru ii ajuta pe dezvoltatori sa creeze aplicatii si extensii, care vor avea stabilitate mai mare.

Pe baza browser-ului Chrome, compania Google a creat sistem de operare cu acelasi nume, care este orientat pentru lucru cu aplicatii Web. Sistemul de operare are cerinte minime de resurse. Ceea ce face acest sistem sa functioneze chiar si pe computere mai vechi. Compania impreuna cu partenerii sai a scos pe piata laptop-uri, care ruleaza ChromeOS. Functionalitatea acestor dispozitive este suficienta pentru activitatea de birou si divertisment la domiciliu.

Browser-ul Google Chrome are versiuni pentru sisteme de operare desktop si mobile, astfel poate fi folosit pe diferite dispozitive. Daca inca nu ai incercat browser-ul Google Chrome, iti recomand sa-l descarci si sa apreciezi toate avantajele.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 1
  1. Yamasha

    Exact, usor, usor, a ajuns sa fie cel mai bun browser de la ora actuala. Sa vedem daca se vor si mentine in top.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.