Cand, unde si cum sa folosim traducerile gratuite online

Lipsa de competente lingvistice va opreste sa avansati in dezvoltarea afacerilor internationale? Sunteti convins ca veti avea nevoie de o avere doar pentru a sparge barierele lingvistice? Solutia ar putea fi chiar sub nasul dvs.

traduceri onlineTraducerea standard se imbunatateste
Instrumente de traducere online gratuita disponibile in prezent sunt suficient de bune pentru a va ajuta sa porniti la drum. Utilizati Google pentru orice lucru? Daca este asa, unul dintre aceste instrumente de traducere gratuita este, probabil, chiar in fata dvs.. Pe pagina de pornire Google (www.google.ro) inlocuiti www cu „translate” si veti ajunge pe pagina de traducere(translate.google.ro).
Software-ul de traducere s-a imbunatatit considerabil fata de cum era la inceput. Si este conceput sa devina tot mai bun.
Volumul mare de continut online care necesita traducere va conduce in continuare la dezvoltarea in aceasta industrie. Cele mai multe dintre instrumentele gratuite de traducere online sunt, de asemenea, foarte bune.

De ce sa utilizati instrumente gratuite de traducere?
Exista doua motive principale care stau la baza succesului instrumentelor gratuite de traducere online.

  • 1. Traducatorii pur si simplu nu pot face fata sarcinilor primite. Traducerile necesita timp. Instrumentele online gratuite sunt aproape instantanee.
  • 2. Majoritatea companiilor sunt reticente sa cheltuiasca bani pentru a-si traduce intreg continutul de documente. Practica standard din industrie pentru traducatori este sa taxeze pe cuvant. In multe cazuri, bugetul traducerilor poate fi ametitor.

Instrumente de traducere online sunt grozave deoarece acestea elimina sau reduc drastic costurile de traducere si furnizeaza traducerile aproape imediat.

Cum sa utilizati instrumentele gratuite de traducere?
Daca nu v-ati aventurat niciodata pe teritoriul online al unei limbi straine, cel mai simplu mod este prin intermediul Google. Google accepta in prezent 100 de limbi si 30 de combinatii diferite de traducere.
Utilizati optiunea de cautare avansata in meniul de cautare Google pentru a identifica site-urile din strainatate. Puteti utiliza chiar si instrumentul gratuit Google Traducere. Google nu este motorul de cautare lider in toate tarile straine. Dar este un loc bun pentru a incepe.
Cel mai bun mod de a vedea unde va situati fata de nivelul traducerii este de a cauta un subiect cu care sunteti familiarizat, sa faceti traducerea si sa o cititi. Vor exista probabil fragmente care sunt deformate. Acest lucru se intampla atunci cand sunt utilizati anumiti termeni de argou sau jargon specific. Dar probabil veti putea intelege foarte bine textul.

Modalitati de utilizare a instrumentelor gratuite de traducere
Cateva moduri in care puteti utiliza in conditii de siguranta instrumentele gratuite de traducere online actuale pentru care va pot ajuta in afacerea dumneavoastra:
• Pentru cautare internationala rapida. Nu lasati lipsa de incredere sa va opreasca de la a petrece cateva minute pentru cautare internationala.
• Pentru a fi la curent cu pietele externe. Puteti obtine o idee buna despre ceea ce se spune intr-o tara straina.
• Aveti posibilitatea sa le folositi pentru proiecte pentru un anumit continut. Acest lucru poate accelera timpul de traducere si ajuta la reducerea costurilor. Daca traduceti continut cheie, dati-l la revizuit unui vorbitor nativ cu competente adecvate.
• Atunci cand aveti nevoie imediata de informatii de baza. Daca aveti un apel telefonic important cu un client strain, instrumentele gratuite de traducere va pot ajuta sa cautati compania straina si va ofera informatii de baza.

Fiti constienti de faptul ca ar putea exista erori. Erorile de comunicare nu sunt specifice doar software-ului de traducere. Erorile de comunicare sunt un risc inerent al comunicarii multiculturale in ansamblul ei. Pe masura ce va dezvoltati „mentalitatea internationala” veti anticipa din ce in ce mai mult aceste erori. Veti invata sa verificati si sa cautati trimiteri la alte referinte atunci cand aveti dubii.

Situatii in care trebuie sa evitati instrumentele gratuite de traducere online
Nu uitati ca exista nenumarate gafe in comunicarea interculturala. Instrumente gratuite de traducere online poate fi de mare ajutor pentru intreprinderi care vizeaza pietele internationale … daca sunt utilizate cu bun simt.
Iata cateva situatii in care nu ar trebui sa le utilizati:
• Orice document prin care va asumati obligatii legale.
Chiar si lucrurile neimportante, cum ar fi virgule atunci cand sunt utilizate in numere sau date scrise numeric pot avea un sens foarte diferit.
• Orice texte publicitare
Daca textele publicitare merita sa fie traduse, faceti-o asa cum trebuie. Un text publicitar de slaba calitate va oferi companiei dumneavoastra o reputatie proasta. Daca se poate, alocati-va timp pentru a gasi un profesionist de marketing nativ din industria dumneavoastra care locuieste in piata dvs. tinta cu care sa lucrati. Merita cu adevarat timpul si banii pentru a-l gasi. Ati vrea ca vecinul care este instalator sa va scrie textul publicitar de vanzari al companiei dvs. pentru un produs software?
• Orice continut pe care il aveti unde depindeti de a-l convinge pe cititor sa faca ceva.
Aceleasi motive ca cele pentru textele publicitare se aplica aici.
Nu va simtiti presat sa traduceti tot ce aveti in limba straina. Incepeti cu o singura pagina Web in limba straina si anumite texte publicitare. Veti avea nevoie sa creati in mod constant o comunicare in limba straina daca doriti sa generati numeroase piste straine.

In afacerile internationale de astazi veti da peste traduceri asistate de software de calculator. Traducerile pot fi 100% generate de calculator sau anumiti traducatori profesionisti pot utiliza diferite programe software pentru a-i ajuta sa lucreze mai repede.

Utilizati instrumentele gratuite de traducere online care se afla sub nasul dvs., cu un dram de atentie si veti descoperi ca sunt un instrument valoros pentru a va ajuta sa zilnic in dezvoltarea afacerii dvs. internationale.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.