CCleaner – optimizarea rapida si usoara a calculatorului

In fata multor utilizatori de calculatoare de multe ori apare problema performantei calculatorului, din cauza ca hard disk-ul se umple cu fisiere inutile si invechite. Unii rezolva problema prin reinstalarea sistemului de operare. Reinstalarea sistemului de operare rezolva multe din probleme cu software-ul, doar ca aceasta metoda necesita un proces lung de copiere a datelor necesare.

CCleaner - optimizarea rapida si usoara a calculatorului

Calculatorul poate fi curatat de fisiere inutile si manual, doar ca si aceasta metoda este destul de lunga si grea. O metoda mult mai productiva este utilizarea programelor speciale pentru curatarea calculatorului. Unul din aceste programe este CCleaner.

Cu ajutorul acestui program chiar si un utilizator fara experienta va putea accelera performanta calculatorului. Pentru a face acest lucru trebuie doar sa descarci programul gratuit Ccleaner si sa-l instalezi. Procesul de instalare este foarte simplu, chiar si pentru un utilizator fara experienta. La instalare exista posibilitatea de a selecta limba. Exista si limba romana.

Una din caracteristicile principale a programului este eliminarea fisierelor inutile si invechite. Aceasta caracteristica este foarte populara pe calculatoarele cu spatiu de stocare mic, cand lipsa spatiului liber face imposibila rularea anumitor sarcini. CCleaner permite cu cateva clicuri de mouse sa elibireze spatiul pe hard disk prin eliminarea fisierelor temporare inutile si invechite.

In timpul instalarii si dezinstalarii diferitelor aplicatii in registru sistemului de operare se acumuleaza chei pentru ulele sau incorecte valori. CCleaner verifica registrul sistemului de operare, gaseste cheile problema si le elimina sau le modifica. Datorita acestei operatiuni creste performanta calculatorului si creste stabilitatea sistemului de operare.

Rubrica «Unelte» permite vizualizarea listei fisierelor din autopornire a sistemului de operare, elimina aplicatiile instalate, restaureaza punctele a sistemului de operare, precum si sterge discul (sau doar spatiu liber, sau toate datele de pe hard disk).

CCleaner afiseaza toate fisierele incluse in lista de autopornire. Aceasta optiune este foarte utila, deoarece in timpul instalarii multor apicatii se instaleaza diferite suplimente inutile pentru utilizator, care consuma resurse din calculator. Daca eliminam din autopornire toate aplicatiile inutile, se poate accelera in mod semnificativ timpul de pornire a sistemului de operare, precum si elimina o parte din memoria RAM.

In ciuda faptuli ca programul CCleaner are dimensiuni mici si este foarte simplu in utilizare, are posibilitati mari pentru a optimiza sistemul de operare.

Programul CCleaner poate fi descarcat accesand acest link.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 1
  1. Bogdan

    L-am folosit odata, dar am sters si ce nu trebuie, nu ma intreba cum. Si ca solutie, formatez (putin) mai des laptop-ul, cu toate ca stiu ca nu e prea indicat s-o fac atat de.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.