Ce avantaje ofera cheia de licenta Windows

Numarul distributiilor «piratate» a sistemului de operare Windows in Romania este foarte mare. Pentru ce ai nevoie de acest«crack», care din sistemul de operare «piratat» va face unul legal, care este diferenta dintre sistemul de operare legal si nelegal?

Sa incepem cu faptul ca sistemul de operare – este sufletul calculatorului. Chiar datorita sistemului de operare putem lucra pe calculator. Instaland copia ilegala Windows, supunem calculatorul la pericol. Nimeni nu vrea sa toarne combustibil de calitate proasta in autoturism. De fapt, cheia de licenta pentru Windows este analogul combustibilului din autoturism, doar ca pentru calculator.

Ce avantaje ofera cheia de licenta Windows

Sistemul de operare Windows este distribuit gratuit si este disponibil pentru descarcare de pe site-ul companiei Microsoft, doar ca pentru activare, ai nevoie de cheia de licenta. Copia legala a sistemului de operare se actualizeaza in mod automat. Iar actualizarile sunt descarcate de pe site-ul oficial Microsoft si nu prezinta pericol pentru calculator. Sistemul de operare piratat nu se actualizeaza deloc, sau poate descarca actualizari suplimentare de pe surse neautorizate, care pot afecta nu doar calculatorul, dar si fura informatii personale.

Compania Microsoft ofera utilizatorilor suita de securitate (antivirus) gratuit. Microsoft Security Essentials – este un produs bun, creat de programatorii celei mai mari companii. Acest antivirus ofera protectie calculatorului impotriva programelor periculoase.

De asemenea, Microsoft acorda suport tehnic gratuit pentru produsele Microsoft (Windows si Office) instalate legal. In plus, de pe orice telefon se poate apela numarul (021) 204 70 40 pentru a obtine suport tehnic (numar cu taxare normala).

Cheia de licenta ofera protectie impotriva hacking si atacurilor hackerilor. Windows Firewall monitorizeaza tot traficul, care intra in calculator de pe Internet. Iar Windows Defender monitorizeaza orice program, care se intaleaza pe calculator, si face imposibil patrunderea spyware.

Copia Windows, activata printr-o cheie de licenta, este 100% funcionala. Utilizatorul are acces la un set complet de manuale si documente tehnice, descarcandu-le de pe site-ul oficial. Copia legala functioneaza mult mai repede in comparatie cu cea ilegala. Daca in sistemul de operare apar erori, acestea instantaneu sunt eliminate prin centurul de colectare a erorilor si actualizarilor. Astfel, sistemul de operare legal este mai rapid, dar si mai sigur. Acest produs nu va «muri» brusc, luand cu el toate datele.

Folosirea copiei piratate Windows este ilegala. Companiile sau persoanele care lucreaza pe calculatoare, pe care este instalat sistemul de operare fara licenta, sunt supusi la raspundere administrativa pentru incalcarea dreptului de autor. Calculatoarele vor fi sigilate si confiscate, iar compania va fi amendata. Acest lucru nu doar va scadea ratingul companiei, dar si va paraliza complet activitatatile sale.

4/5 - (13 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 5
 1. Spitzy

  Daca de exemplu am avut-o pe un calaculator,dar s-a stricat, o pot pune pe un altul cumparat recent dar care nu are SO ? Multumesc anticipat !!!

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Depinde de licenta, OEM sau Retail. Licenta OEM este sistemul de operare preinstalat pe calculator, si nu poate fi mutata de pe un calculator pe altul in afara celui pe care a fost instalata. Licenta Retail este licenta standard, si poate fi instalata (mutata de pe un PC pe altul) pe orice calculator.

 2. Nicolae

  Ce alte situri stiti de unde as putea cumpara o licenta windows la un pret bun ?

  1. Alex (DeviceBox.ro) (author)

   Cauta pe eBay.

 3. Andrei

  Uaiii man asa ieftin e pe eBay :))) Pai nu am putut sa gasesc si eu articolul asta mai repede. Eu nu de mult mi-am cumparat o licenta pentru windows 10 cu vreo 280 lei la recomandarea unui prieten de pe situ :https://www.mykey.shop/ro. Nu stiu daca mai stie cineva de situ asta. Dar nu am avut probleme cu el. Acuma stau sa ma gandesc daca am dat prea multi bani totusi.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.