Cum se elimina complet Avast Free Antivirus de pe calculator

Avast Free Antivirus – unul dintre cei mai buni antivirusi gratuiti pentru Windows 10, 8.1 si Windows 7, dar si acesta uneori trebuie eliminat. Si facut acest lucru astfel, incat sa nu ramana urme in sistem, care sa interfereze instalarea altor programe antivirus.

In acest articol despre, cum se elimina complet Avast Free Antivirus de pe calculator sau laptop si curatarea sistemului de unele foldere si urme ramase in registru. De asemenea te-ar putea interesa si: Cel mai bun antivirus gratuit.

Metode pentru a elimina Avast

La fel ca orice alt antivirus Avast Free Antivirus poate fi eliminat in doua moduri: eliminand din «Panou de control» — «Programe si caracteristici» (ca orice alt program in Windows) sau utilizand un utilitar special de pe site-ul oficial. Iar incercarea de a elimina manual fisierul antivirusului, oferind drepturile de acces necesare – nu este metoda, care trebuie utilizata.Eliminarea Avast in Panou de control

Chiar daca prima metoda pare mai simpla, eu recomand sa incepi cu a doua, deoarece eliminarea utilizand dezinstalatorul in panou de control nu functioneaza totdeauna corect.

Cum se elimina Avast Free Antivirus utlizand utilitarul AvstClear

Pentru a utiliza utilitarul oficial pentru eliminarea completa antivirusului gratuit Avast de pe calculator, urmeaza pasii:

 1. Descarca utilitarul avastclear.exe de pe pagina oficiala https://www.avast.com/uninstall-utility.Utilitar pentru eliminarea antivirusului Avast
 2. Reporneste calculatorul in Mod de siguranta (vezi: Cum pornesc sistemul in Safe Mode (Mod de siguranta)?)
 3. Porneste utilitarul de eliminare Avast. In cele mai multe cazuri nu este necesara modificarea setarilor: in mod implicit este specificat Avast Free Antivirus si folderele sale.Eliminarea Avast in utilitarul Avastclear
 4. Asteapta finalizarea procesului de dezinstalare, si apoi reporneste calculatorul.Eliminarea completa Avast Free Antivirus este finalizata

Dupa repornire antivirusul nu va functiona, iar alti antivirusi in timpul instalarii nu vor raporta erori, legate de prezenta unui alt antivirus in sistem.

Elimina resturile Avast

Unele urme ramase Avast pot fi eliminate manual (nu sunt eliminate de catre utilitar, dar si nu joaca nici un rol):

 • Poti elimina fisiere C:\Program Files\AVAST Software\ si C:\ProgramData\AVAST Software\ (ultimul fisier este ascuns).
 • De asemenea poti elimina chei de registru
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\AVAST Software\
  HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\avast

  Elinina resturile Avast din registru

Iar restul parametrilor de registru, pe care le poti gasi in regitru dupa cautarea cuvantului «Avast» nu recomand sa le atingi: o parte dintre ele nu au legatura cu antivirusul (se refera la site-ul acestuia, pe care l-ai accesat), eliminarea altor parti teoretic ar putea duce la consecinte inutile.

De asemenea in browser uneori poate ramane extensia de la Avast – o poti dezactiva si elimina din setarile browserului. Acum, Avast Free Antivirus este eliminat complet de pe calculator.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.