De ce nu ai voie sa instalezi Windows modificat

Stim cu toti ca din cauza utilizarii active a sistemului de operare Windows, calculatorul cu timpul incepe sa ruleze incet, nestabil si in cele din urma deloc nu mai porneste. Toate aceste duc la reinstalarea Windows, reinstalarea programelor, driverelor si configurarea tuturor acestora pentru tine insusi. Unii utilizatori atat de rapid «omoara» sistemul, ca reinstaleaza Windows la fiecare cateva luni.

Sunt foarte multe cauze care duc la «moartea» sistemului de operare, si foarte multi utilizatori fac o gresala fatala chiar in timpul instalarii. Ei prefera sa instaleze sistemul de operare Windows «modificat».

Windows modificat – sistem de operare, care are aplicatii suplimentare preinstalate, interfata schimbata si sunt facute unele setari neprevazute.

Aceste modificari sunt facute de asa-numiti «entuziasti», care declara ca vor usura viata utilizatorului obisnuit. In realitate, in cel mai bun caz sunt condusi de mandria si dorinta de a scoate in evidenta abilitatile lor tehnice. Iar in cel mai rau caz – dorinta banala de a profita, castiga, etc.

Pe de o parte, utilizand aceste modificari, utilizatorul salveaza din timp. Instaland Windows modificat, nu va trebui sa instalezi unele programe necesare, deoarece vor fi preinstalate in sistemul de operare. De asemenea, unii utilizatori sunt atrasi de interfata modificata a sistemului de operare.

Doar ca Windows modificat are si dezavantaje. Utilizand modificarea, utilizatorul primeste sistemul de operare in care:

  • Sunt instalate o multime de programe inutile, de care utilizatorul nu se va folosi. Sistemul de operare initial este supraincarcat cu tot ce se poate si dupa instalare va trebui curatat.
  • Sunt instalate programe, despre care utilizatorul nici nu-si da seama. Dezvoltatorul Windows-ului modificat poate introduce orice. Pot fi programe spyware, virusi, adware, etc.
  • Sunt introduse modificari in setari. De obicei dezvoltatorii modificarilor introduc o multime de modificari in setarile sistemului de operare, presupunand arogant ca sunt mai destepti decat dezvoltatorii sistemului de operare. Ca rezultat, utilizatorul primeste sistem de opeare, care este configurat pentru dezvoltatorul Windows-ului modificat, si nu pentru utilizator. Pe langa toate acestea, modificarile introduse pot afecta functionarea sistemului. In plus, utilizatorii Windows-ului modificat de multe ori se confrunta cu erori, despre care utilizatorii Windows-ului curat nici macar nu-si dau seama.

Regula principala a sistemului de operare Windows stabil si cu durata de viata lunga este pastrarea curateniei pe calculator. Bineinteles, instalarea Windows-ului modificat initial incalca aceasta regula, chiar inainte ca tu sa incepi sa utilizezi sistemul de operare.

Ceea ce priveste licenta, cel mai bine sa te folosesti de Windows original, cu licenta. Utilizand Windows cu licenta, vei putea primi actualizari de la Microsoft, iar asta inseamna ca sistemul tau de operare te va proteja mult mai bine de hacking si virusi. Marea parte actualizarior sistemului de operare este inchiderea gaurilor de securitate, cu ajutorul caror virusii si hackerii ar putea afecta sistemul de operare sau datele confidentiale, care sunt pastrare pe calculator.

Dar, daca nu ai posibilitatea de a cumpara licenta de Windows, atunci macar nu folosi Windows modificat. Astfel vei reduce la minim riscurile de la utilizarea Windows-ului piratat si vei prelungi semnificativ durata de viata Windows-ului fara reinstalare.

Rate this post
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.