Editare foto: cinci alternative gratuite la Photoshop

In ziua de astazi pentru a crea o fotografie este suficient un singur click. Aceasta simplitate a facut fotografia digitala atat de populara. Doar ca pentru a obtine o imagine frumoasa, uneori este nevoie nu doar de aparat foto bun, dar si de aplicatii pentru edita fotografiile obtinute. In acest articol iti voi pune la dispozitie cinci aplicatii de editare foto, care sunt distribuite complet gratuit, si sunt alternative excelente pentru Photoshop.

Gipm

Editare foto: cinci alternative gratuite la PhotoshopPrima versiune acestui editor a aparut in secolul trecut – in anul 1996. Si daca inainte aplicatia nu a fost atat de confortabila, datorita interfetei, acum este o aplicatie destul de buna, care se va potrivi pentru profesionistii adevarati. Aplicatia este distribuita gratuit, chiar si pentru utilizarea comerciala.

Gipm ofera posibilitatea de a personaliza interfata: taste rapide, set de modele si multe alte functii, ceea ce permite extinderea functionalitatii initiale. Dar si versiunea standard permite utiizatorului sa lucreze cu desene, fotografii si chiar machete de design.

Pixlr Editor

Editare foto: cinci alternative gratuite la PhotoshopPixlr Editor – este un set de editori grafice, care sunt concepute pentru corectarea foto. Toate aceste in mare parte sunt concepute pentru utilizatorii obisnuiti, iar versiunea extinsa, care este disponibila online, se va potrivi si pentru utilizatorii avansati, in plus, este complet gratuit. Iar ceea, ca poate fi folosit prin intermediul browser-ului, il face foarte util pentru utilizarea pe calculator si tableta.

Caracteristicile aplicatiei sunt destul de simple, dar si suficiente pentru finalizarea lucrarior: exista posibilitatea de a lucra cu straturi, retusuri, desen, aplicarea efectelor, etc. Imaginea editata poate fi salvata in biblioteca virtuala sau calculator.

Paint.Net

Editare foto: cinci alternative gratuite la PhotoshopAceasta aplicatie initial a fost conceputa pentru a inlocui Paint standard. Doar ca ideea a fost dezvoltata, si a aparut un produs destul de complet. Are unelte simple de editare foto: luminozitatea, contrastul si culorile, iar utilizatorii avansati pot lucra cu straturi, etc. Avantajul principal este ca tine minte numarul infinit de schmbari in imagine, astfel se poate anula orice actiune.

 

PicMonkey

Editare foto: cinci alternative gratuite la PhotoshopPicMonkey poate lucra cu imagini folosind straturi, corectarea nivelurior, clonare, corectarea culorilor, etc. De asemenea, dispune de numar mare de efecte. Ofera posibilitatea de a redacta portrete: sprancene, ochi, buze, bronz, etc.

Sunt disponibile o multime de functii si elemente. Utilizarea aplicatiei este foarte simpla: pictograme, care arata ce se va schimba dupa aplicare. Aplicatia ruleaza direct in browser, iar imaginea finala poate fi salvata in calculator sau Dropbox.

XnView

Editare foto: cinci alternative gratuite la PhotoshopO aplicatie foarte utila, conceputa pentru a lucra cu imagini editate, si nu pentru desen sau corectii. XnView ofera posibilitatea de a vizualiza si cataloga fotografii.

Cu toate acestea, utilizatorul poate face o corectare simpla si cu ajutorul acestui editor: lucra cu contrastul si luminozitatea, regla schema culorilor, alege efectul dorit, etc. Numarul efectelor poate fi extins.

Aplicatia poate fi numita un instrument ideal pentru organizarea fotografiilor de la diferite evenimente.

Numarul de formate, cu care poate lucra aceasta aplicatie, este nelimitat, avand in vedere posibilitatea de a conecta diferite module. Acest editor este gratuit pentru utilizarea privata, iar pentru utilizarea comerciala este nevoie de licenta.

3.5/5 - (4 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.