Eliminarea programelor malware in RogueKiller

Programe malware, extensii de browser si aplicatii potential nedorite – una dintre preocuparile principale utilizatorilor Windows in ziua de astazi. Mai ales datorita faptului ca multi antivirusi pur si simplu «nu vad» astfel de programe, deoarece nu sunt intr-o masura completa virusi.

In acest moment exista suficiente utilitare gratuite, care permit detectarea acestor amenintari – AdwCleaner, Malwarebytes Anti-malware si altele, despre care am scris in articolul Cele mai bune instrumente pentru eliminarea programelor periculoase, iar in acest articol inca un astfel de program – RogueKiller Anti-Malware de la Adlice Software.

Utilizarea RogueKiller Anti-Malware

La fel ca si alte utilitare pentru curatarea programe periculoase si potential nedorite, RogueKiller este simplu in utilizare (chiar daca interfata programului nu este in limba romana). Utilitarul este compatibil cu Windows 11,10, 8 (8.1) si Windows 7 (si chiar XP).

Pasii pentru cautarae si curatarea in utilitar sunt urmatori (inainte de curatare recomadn sa creezi un punct de restaurare a sistemului).

 1. Dupa pornirea (si acceptarea termenilor de utilizare) programului acceseaza fila «Scan» si apoi butonul «Full Scan» (scanarea copleta).Fereastra principala RogueKiller
 2. Va fi lansata scanarea pentru prezenta amenintarilor, care dureaza, subiectiv, mai mult timp comparativ cu acelasi proces din alte utilitare.Procesul de scanare in RogueKiller Antii-Malware
 3. Ca rezultat, in cazul in care vor fi gasite amenintari, se va afisa o lista cu elemente nedorite gasite. In cazul meu nu au fost gasite.Detectarea programelor nedorite
 4. Daca in lista cu amenintarile gasite vei apasa butonul «Report», se vor afisa informatii mai detaliate despre toate amenintarile gasite si programele potential nedorite, sortate pe file in functie de tipul de amenintare.Raportul amenintarilor detectate in RogueKiller
 5. Pentru eliminarea programelor malware, selecteaza din lista elementul pe care doresti sa-l elimini si apasa butonul «Delete».

Caracteristici principale RogueKiller Anti-Malware

 • Elimina programe malware si procese ascunse.
 • Oprirea proceselor periculoase.
 • Elimina biblioteci DDL periculoase din procese.
 • Elimina intrarile malware din startup.
 • Remediaza falsificarea DNS.
 • Remediaza falsificarea serverului proxy.
 • Restaureaza fisierul HOSTS.
 • Restaureaza comenzile rapide, ascunse de virusi din familia Rogue.FakeHDD (actual in contextul problemei comune: In browser apar reclame – cum scap de ele).
 • Analizeaza inregistrarea principala de bootare pentru rootkit-uri.
 • Afisaza si elimina erorile IRP, SSDT, Shadow SSDT cauzate de rootkit-uri.
 • Afiseaza si restaureaza fisierele de sistem modificate.

De unde descarc RogueKiller

RogueKiller poate fi descarcat gratuit de pe site-ul oficial https://www.adlice.com/roguekiller/ (sub butonul «Download» apasa «Other Download»). Pe pagina de descarcate va fi disponibil programul de instalare, precum si arhivele ZIP versiunilor Portable pentru sisteme pe 32 si 64 de biti pentru a rula utilitarul fara a-l instala pe calculator.

In versiunea gratuita nu sunt disponibile: configurarea cautarii programelor nedotire, automatizarea, teme, utilizarea scanarii din linia de comanda, suport online din interfata programului. Sunt sigur, pentru o simpla verificare si eliminarea amenintarilor, versinea gratuita este potrivita pentru un utilizator obisnuit.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.