MX vs. ATV Reflex

Pentru mai mult de un deceniu, cei de la Rainbow Studios s-au axat cat mai mult pe jocuri cu motociclete si offroad in diferite forme. Incepand cu jocul Motocross Madness pe calculator, compania a livrat un tip de cursa offroad aproape in fiecare an. Cu totii ne amintim de celebrul joc Motocross Madness 2 si gamplay-ul lui uimitor care promitea sa le permita jucatorilor oportunitatea sa isi rupa oasele si sa plateasca chiar si pentru facturile de spitalizare. Era ceva cu adevarat special si te forta sa iti schimbi stilul de joc.

magazin-jocuri-motoAceasta secventa nu a reusit sa se realizeze, insa jocul a venit cu un aspect vizual imbunatatit, mai multe curse si controale rafinate. Putem spun ca a fost o imbunatatire, insa daca vorbim de termeni legati de gameplay, a fost mai mult un pas evolutiv, si nu revolutionar. Acest tipar s-a pastrat ani si ani la rand de atunci. Mai multe tipuri de vehicule s-au alaturat concursului, generatii multiple de console au permis imbunatatirea substantiala a graficii si o forta de procesare mult mai mare a permis miscari mult mai bune. Insa in mare, am jucat practic acelasi tip de joc ani la rand, dar in timp ce angajatii Rainbow se straduiesc din greu, MX vs. ATV Reflex se poate incadra in aceeasi categorie de jocuri cu motociclete.

Nu ma intelegeti gresit, Reflex este un nume extrem de distractiv, si oricine iubeste acest tip de joc trebuie sa adauge MX vs. ATV Reflex in colectia sa. Poate fi cumparat de la orice magazin de jocuri, fie online, fie din lumea reala. Insa daca ati jucat ultimele lansari ale celor de la Rainbow, teritoriul va va fi foarte familiar.

Cu toate acestea, asta nu inseamna ca nu exista caracteristici noi in versiunea Reflex, lansata in 2009. Pentru inceput, exista o deformare completa a terenului in noua editie. Trecand peste nisipul uscat, vei da peste noroiul de dedesubt, insa in loc sa indepartezi nisipul, il vei muta practic. Asta inseamna ca in loc sa lasi urme de cauciuc prin locurile in care treci, vei forma mormane de nisip pe lateral ce vor ingreuna misiunea oponentilor.

Pe anumite terenuri, acest lucru are un impact notabil, insa nu este atat de atragator precum suna. Unele sunt deja “sapate” inante sa ajungi tu acolo, asa ca nu vei observa o diferenta majora dupa cateva lap-uri.

O alta schimbare importanta in jocul Reflex este felul in care sunt manageriate cascadoriile. In editiile precedente, nu era necesara decat apasarea unui buton sau doua pentru actionarea cascadoriei. Acum toate miscarile au fost transferate sagetilor si anumitor butoane din vecinatatea acestora. Aceasta idee este extrem de buna si atunci cand este pusa in aplicare perfect poate schimba felul in care decurg lucrurile. Nu este unul din cele mai bune jocuri cu motociclete, dar este unul ce merita incercat.

Cu toate acestea, sistemul pe care au fost create aceste schimbari este imperfect. Zic ca este imperfect deoarece nu esti punctat pe timpul obtinut. Practic, faci cateva cascadorii spectaculoase incat sa-ti ridici scorul si apoi stai relaxat si privesti cum iti adjudeci victoria.

Ca o concluzie generala, putem spune ca acest joc si-a castigat reputatia de ‘joc de colectie’ ce poate fi cumparat de la orice magazin de jocuri online, insa nu se evidenteaza prea mult.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.