O&O DeskInfo – program gratuit pentru afisarea informatiilor despre sistem pe desktop

Multi utilizatori cunosc utilitare gratuite de la dezvoltatorul O&O Software, in special instrumentul precum ShutUp10 pentru a dezactiva telemetria Windows 10. Cu ceva timp in urma compania a lansat un alt program gratuit – DeskInfo, posibil ca pentru unii va fi util.

In acest articol despre, caracteristici si utilizarea utilitarului O&O DeskInfo (ruleaza fara probleme in Windows 11 si Windows 10, probabil si in versiunile anterioare). Pe un subiect similar: Cum pot afla caracteristicile calculatorului.

Instalarea si utilizarea O&O DeskInfo

O&O DeskInfo poate fi descarcat de pe site-ul dezvoltatorului – https://www.oo-software.com/en/oodeskinfo.Instalarea O&O DeskInfo

Instalarea fara complicari, de fapt, nici nu este o instalare, ci doar o configurare initiala: singura cerere – doresti sa rulezi programul la pornirea Windows (una dintre functii suplimentare a programului).

Dupa instalarea si pornirea, programul va adauga o pictograma in zona de notificare Windows si va afisa un panou de informatii despre sistem in partea dreapta a desktopului.Panou cu informatii O&O DeskInfo

Dintre informatii disponibile:

  • Informatii despre caracateristicile de baza a sistemului (procesor, memoria, arhitectura, memoria placii video integrate, versiunea sistemului de operare).
  • Informatii despre conectare.
  • Utilizarea memoriei RAM, sarcina procesorului.
  • Trafic din retea.
  • Spatiu liber pe disc, indicator de utilizare a discului.

Pentru a configura programul apasa cu butonul drept al mouseului pe pictograma din zona de notificare (clic stanga ascunde panoul), se va deschide meniu.Configurarea O&O DeskInfo

In meniu sunt disponibile parametrii urmatori (nu ofera suport in limba romana):

  1. Information displayed – optiunea pentru afisarea informatiilor: complet, implicit, minim, doar discuri.
  2. Position – pozitia panoului pe ecran: dreapta sau stanga sus, dreapta sau stanga jos.
  3. View settings – optiuni de afisare: culorile fontului, transparenta, dimensiunea fontului, afisarea butonului pentru deschiderea/inchiderea panoului pe desktop.
  4. De asemenea, poti acativa sau dezactiva notificarile despre dispozitive USB necunoscute, deschiderea automata la pornirea Windows, afisarea pe deasupra tuturor ferestrelor (Always on top).
  5. Optiunea «Copy info to clipboard» copiaza informatiile de tip text din panou in clipboard penru a le salva ulterior in text.

Nu ar trebui sa apara dificultati in utilizarea programului, in ciuda interfetei in limba engleza.

Dintre utilizari posibile vad doar una: utilizarea O&O DeskInfo in modul «pe deasupra tuturor feresrelor» in loc de manager de activitati, pentru a «prinde» unele caracteristici a comportamentului sistemului in ceea ce priveste sarcina, traficul, accesul la disc.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.