Programe gratuite pentru inregistrarea desktop-ului (ecranului)

Astazi mi-am pus o intrebare, cu ce inregistrezi video de pe ecran, si anume pentru crearea videoclipurilor de formare, screencast – adica pentru inregistrarea desktopului si ceea ce se intampla pe el.

Criteriul principal pentru cautare a fost: programul trebuie sa fie oficial gratuit, sa inregistreze ecranul in format Full HD, videoclipul realizat sa fie in cea mai inalta calitate posibila. De asemenea, de dorit ca programul sa evidentieze cursorul mouse-ului si sa afiseze tastele care sunt apasate.

CamStudio

Primul program pe care l-am gasit – este CamStudio: program cu codul sursa deschis, permite inregistrarea video de pe ecran in format AVI, iar daca este necesar poate converti in FlashVideo.

Potrivit descrierii de pe site-ul oficial (si potrivit recomandarilor de pe meleagurile blogosferei romanesti), programul trebuie sa fie destul de bun si cu suport pentru inregistrarea mai multor surse (de exemplu, desktop si camera web), calitatea video personalizabila (utilizatorul alege codecul) si alte functii utile.

Doar ca eu n-am incercat CamStudio, si nici nu spun de unde se descarca programul. M-a dezamagit rezultatul testului fisierului de instalare in VirusTotal, pe care il poti vedea in imaginea de mai jos. Am mentionat programul deoarece pe multe bloguri romanesti este prezentat ca cea mai buna solutie pentru astfel de scopuri.

BlueBerry FlashBack Express Recorder

BlueBerry Recorder exista in versiunea comerciala, precum si in versiunea gratuita – Express. In acelasi timp, versiunea gratuia este suficienta aproape pentru toate sarcinile de inregistrare video de pe ecran.

In timpul inregistrarii poti seta numarul de cadre pe secunda, adauga inregistrarea de pe camera web, activa inregistrarea sunetulu. In plus, daca este necesar, la inceputul inregistrarii, Blueberry FlashBack Express Recorder schimba rezolutia ecranului la cea care se doreste, elimina toate pictogramele de pe desktop si dezactiveaza efectele grafice Windows. Are iluminare si pentru cursorul mouse-ului.

Dupa terminare vei obtine un fisier in propriul format FBR (fara pierderi de calitate), care poate fi editat in editorul video incorporat sau exportat direct in fromate video Flash sau AVI, utilizand oricare dintre codecuri, instalate pe calculatorul tau.

Calitatea video dupa export se obtine in functie de setarile efectuate. In prezent, pentru mine eu am ales aceasta optiune.

Programul poate fi descarcat de pe site-ul oficial https://www.flashbackrecorder.com/express/.

Alte programe care permit inregistrarea video de pe ecran

Programele din lista de mai jos nu le-am verificat, astfel, daca programul mentionat mai sus nu te multumeste, poti alege unul din ele.

Ezvid

Programul gratuit Ezvid este un instrument multifunctional pentru inregistrarea video de pe desktiop-ul calculatorului. In plus, programul are un editor video incorporat pentru edigtarea ulterioara a clipului. Desi, mai degraba, functia principala in el – editorul video.

Despre acest program vreau sa scriu un articol separat, are functii destul de interesante, inclusiv sinteza vorbirii, desenarea pe ecran, controlul vitezei video si alte functii.

VLC Media Player

Printre altele, cu ajutourl playerului gratuit multifunctional VLC Media Player poti inregistra inclusiv desktop-ul calculatorului. De fapt, aceasta functie nu este destul de evidenta, desi este prezenta.

Despre utilizarea VLC Media Player ca o aplicatie pentru inregistrarea ecranului de asemenea am de gand sa scriu un articol separat.

Jing

Aplicatia Jing permite reallizarea screenshot-urilor si inregistrarea video intregului ecran sau zonelor individuale. De asemenea suporta inregistrarea sunetului de la microfon.

Personal nu m-am folosit de Jing, desi colegii mei lucreaza cu el si sunt multumiti.

Ai ce adauga? Astept in comentarii.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.