RKill – utilitar pentru eliminarea programelor malware cand alte instrumente nu pornesc

Programe malware si nedorite de multe ori «nu sunt vazute» de catre programele antivirus si, in acelasi timp, blocheaza rularea instrumentelor speciale pentru eliminarea programelor malware, precum si modifica setarile sistemului de operare astfel, incat eliiminarea manuala nu este posibila. In astfel de cazuri te poate ajuta utilitarul RKill, conceput pentru «neutralizarea» acestor amenintari, incat sa poti utiliza utilitare cum ar fi AdwCleaner sau Malwarebytes Anti-Malware.

In acest articol – despre utilizarea utilitarului gratuit RKill, caracteristicile programului si despre, ce actiuni utilizeaza utilitarul in timpul rularii.

Ce anume face programul RKill

Dupa pornire RKill scaneaza serviciile si procesele Windows, si apoi intrerupe pe cele, care pot impiedica rularea altor programe pentru eliminarea programelor malware. Te-ar putea interesa si: Cel mai bun antivirus gratuit.

In acelasi timp este scanat registrul pentru prezenta intrarilor, care pot impiedica rularea utilitarelor de sistem (editor de registru, manager de activitati si altele) sau blocheaza lansarea fisierelor .exe intrumentelor de eliminare Adware, Malware si altor amenintari, ceea ce poate complica curatarea calculatorului. La efectuarea modificarilor in registru, RKill creeaza o copie de rezerva pe desktop (in folderul Rkill), incat daca este necesar, sa fie posibila restaurarea.

In plus, este verificat fisierul hosts si link-urile sistemului de fisiere NTFS (nu se schimba, dar vei fi notificat despre acestea in raportul programului). Nu se realizeaza anume eliminarea amenintarilor, se presupune, ca dupa RKill vei utiliza alte mijloace pentru eliminarea programelor periculoase de pe calculator, a caror rulare inainte de aceasta ceva bloca.

Utilizarea RKill

RKill poate fi descarcat de pe site-ul https://www.bleepingcomputer.com/download/rkill/, in acelasi timp utilitarul este disponibil in cateva variante: cu denumirea diferita fisieruli .exe (in cazul in care virusul a blocat lansarea intrumentelor de eliminare a acestuia dupa denumirea fisieruli), precum si ca o arhiva.

Dupa descarcarea programului va trebui doar sa-l pornesti si sa astepti, pana ce procesul de verificare va fi finalizat, nu sunt necesari actiuni din partea utilizatorului.

Amenintari gasite de RKill

Dupa finalizare pe desktop va aparea fisier de tip text Rkill.txt cu raport, ce amenintari au fost gasite printre procese pornite, servicii Windows si in registrul de sistem.

Raport RKill

Daca in raport se arata ca anumite amenintari au fost gasite si oprite, sau eliminate din registru, poti reveni la lansarea utilitarului pentru curatarea calculatoruli de programe nedorite, care anterior nu pornea, probabil, de data aceasta va porni.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.