10 diferente dintre Mac si PC

De fapt, despre diferentele dintre Mac si PC pe Windows putem vorbi la nesfarsit. Doar ca timpul trece, iar sistemele de operare se schimba. In trecut dezvoltatorii lansau softuri in mare masura doar pentru Windows, acum majoritatea celor mai populare programe sunt lansate si pentru Mac. Strategia Microsoft a suferit cateva modificari, si cred ca e timpul sa analizam diferentele principale.

Apple poate fi mandru de designul calcuatoarelor sale

Apple lucreaza la partea exterioara la fel de mult ca si la partea hardware, si fiecare dispozitiv devine o piesa de arta atat in interior, cat si pe exterior. Designul calculatoarelor pe Windows depinde de producator, desi foarte rar poate fi comparat.

Pret

Poti gasi calculator pe Windows care va fi la fel de scump ca Mac, dar nu vei putea gasi Mac la pretul PC-ului pentru buget redus. Acum pe piata putem gasi laptopuri pe Windows pentru orice buget, iar acest lucru nu este calea lui Apple.

PC este mai bun pentru fanii jocurilor video

Primul motiv este posibilitatea de configurare. Proprietarii PC-urilor de jocuri cu usurinta pot instala o placa video noua sau sa mareasca memoria RAM. Apple nu prevede acest lucru pentru calculatoarele sale, in cazul in care nu esti dispus sa cheltui o suma mare de bani.

Centru de service

Apple ofera service de garantie calculatoarelor sale in orice Apple Store. In cazul problemelor cu PC-ul, nu putem spune cu siguranta – ce va urma. Reparatia va incepe din magazinul, din care s-a cumparat calculatorul, si va continua in centru de service a producatorului.

Securitatea

Cu cat mai populare devin calculatoarele pe OS X, cu atat mai rapid dispare mitul lipsei de virusi pentru aceasta platforma. In trecut toate eforturile creatorilor de virusi au fost indreptate catre PC-uri, iar acum se trezeste interesul si pentru Mac.

Interfata

De-a lungul timpului au aparut tot mai multe diferente in interfata. Mac a ramas acelasi: panoul cu aplicatii populare in partea de jos a ecranului si bara de activitati pe partea de sus. Windows astazi – o interfata, care ofera acces la diverse functii.

Posibilitatea de alegere

Alegand sistem Desktop PC All-in-One sau laptop de la Apple, trebuie doar sa decizi diagonala ecranului. Sunt foarte multi producatori de PC-uri, si fiecare dintre ei are ce oferi. Alegerea poti incepe cu materialul carcasei si termina cu senzorul biometric.

Ecran tactil

In ziua de astazi poti cumpara calculator pe Windows cu ecran tactil. Apple nu se grabeste cu astfel de inovatii, si nu se cunoaste cat este de necesar. Se spune ca Windows 8.1 este mult mai placut la atingere.

Windows ruleaza pe tablete

iOS ruleaza pe iPad, a carui posibilitati sunt departe de sistemul de operare pentru desktop. In ziua de astazi windows ruleaza pe tablete, si Microsoft este foarte mandru de acest lucru.

Taste rapide

Trecerea de pe o platforma pe alta poate crea dificultati. Chiar si tastele rapide difera, si fara ajutor utilizatorii de PC-uri nu vor putea sa faca un screenshot pe Mac, desi se face foarte usor.

4/5 - (4 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.