Aplicatiile pentru curatarea memoriei RAM sunt inutile

Practic nimic nu exista ce n-am putea realiza cu ajutorul dispozitivului Android, si nu exista nici o setare, pe care n-am putea realiza. Doar ca uneori duce la faptul ca utilizatorii si dezvoltatorii abuzeaza de oportunitati. Colegii de la PhoneArena au vorbit despre pericolul aplicatiilor pentru curatarea memoriei RAM.

Pentru a intelege care este efectul negativ acestor aplicatii, va trebui sa analizam problema. Memoria RAM pe smartphone Android practic totdeauna este plina, ceea ce este o bataie de cap pentru unii utilizatori. Facand o comparatie cu PC Windows, ei sunt de parere ca cu cat mai multa memorie RAM este libera si cu cat mai putine aplicatii sunt pornite, cu atat mai rapid va functiona smartphoneul.

Memoria RAM in Windows – este locul pentru depozitarea temporara a fisierelor aplicatiilor executabile. Probatil ai observat ca pornirea browserului si primei file dureaza mai mult, in comparatie cu deschiderea urmatoarelor file. Datele browserului se incarca in memoria RAM, si de acolo accesul se realizeaza mult mai rapid. Pana ce browserul se afla in memoria RAM, sunt eliberate alte resurse, permitand rularea rapida altei aplicatii.

PC-ul de multe ori lucreaza cu un numar mare de sarcini si aplicatii, si toate sunt stocate in memoria RAM. Daca vei rula o aplicatie, care necesita mai multa memorie, decat sistemul poate oferi, se va crea memoria virtuala (SWAP), iar alte aplicatii vor ramane in memoria RAM pana cand nu vei opri executarea lor. Iata de ce utilizatorii incearca sa scape de procese inutile si sa elibireze memoria RAM.

Aplicatiile pentru curatarea memoriei RAM sunt inutile

Iar acum sa analizam cum functioneaza Android. Utilizarea smartphoneului sau tabletei difera de utilizarea PC-ului. Aceasta platforma este conceputa pentru acces rapid la aplicatii, dintre care majoritatea se afla in starea semi-activa pentru, de exemplu, sa trimita la timp notificarea. Nu poti opri sarcinile, cum ar fi Facebook, Viber, Twitter, etc. Poti inchide aplicatia in sine, iar unele procese vor continua sa ruleze. Prin constructia sa aceste procese nu pot fi si nu trebuie sa fie inchise.

Android consuma in mod activ aproximativ 80-90% din memoria RAM. Ce se intampla cand pornesti o aplicatie, care are nevoie de mai multa memorie, decat este disponibila in prezent. Android singur o elibireaza, inchizand procesele cu o prioritate scazuta, dar si creand un fisier temporar, care stocheaza starea aplicatiei. Acest lucru este necesar pentru, cand repornesti aplicatia, sa poata sa lucreze cu aceleasi parametri si din acelasi loc, in care a fost oprita. Android nu creeaza fisiere SWAP si nu incearca sa salveze toate sarcinile. Aplicatiile sau ruleaza, sau sunt trimise «in uitare».

Ce se intampla cand instalezi o aplicatie-killer sau, si mai rau, un ucigas automat al sarcinilor. Aceasta aplicatie inchide sarcinile, care imediat incep iar sa ruleze, deoarece asa sunt concepute. Probabil ti-ai dat seama ca nu sunt utile. Utilizatorii telefoanelor cu caracteristici hardware slabe ar putea sa ma contrazica, spunand ca omorand cateva sarcini au reusit sa ruleze un joc, care pana atunci nu putea fi rulat. De fapt problema nu se rezolva, mai devreme sau mai tarziu smartphoneul va porni resursele, care i-au fost luate, iar asta inseamna ca telefonul pur si simplu nu este conceput pentru a lucra cu acel joc.

Daca te-ai obisnuit cu aplicatii pentru curatarea memoriei RAM si crezi, ca iti sunt utile, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa mentii performanta dispozitivului. Pentru inceput asigura-te, ca toate aplicatiile, care sunt instalate, intr-adevar iti sunt utile. Nu pastra aplicatii inutile pe dispozitiv. Apoi, poti uneori goli cache-ul aplicatiei, dar nu foarte des, o data la cateva luni. Si in cele din urma, daca chiar folosesti aplicatii-killer si curatatori de memorie, incearca sa nu le folosesti o perioada. Mai bine sa eviti contactul cu aplicatii inutile.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.