Avantajele si functiile unui sistem de navigatie dedicata modelului de masina Audi pe care il conduci

Audi face parte din seria celor mai populare brand-uri de automobile de pe piata, care se afla in topul preferintelor soferilor inca de la infiintare. Compania producatoare de masini a fost infiintata din anul 1899, initial fiind destinata reparatiilor autovehiculelor. Doi ani mai tarziu, August Horch initiaza fabricarea autovehiculelor printr-un proiect ce avea in vedere un motor orizontal.

Initial, compania se numea Horch & Cie, primind denumirea actuala in anul 1909. Sloganul companiei si-a facut aparitia in 1970: „Progres prin tehnologie”. Acesta a devenit atat de cunoscut la nivel global, incat a fost folosit chiar si in filme si muzica.
In timp ce la acea vreme toate modelele de masini erau prevazute cu volan pe partea dreapta, Audi a fost primul producator german care fabricat autoturisme cu volanul pe partea stanga, in anul 1921.

Ce rol are un sistem de navigatie dedicata pentru o masina Audi?

Sistemul de navigatie este foarte important pentru experienta soferului la volan oferindu-i posibilitatea de a alege traseul optim spre destinatie sau de a se relaxa ascultand muzica favorita.

Sistemele de navigatie dedicate mai ofera si posibilitatea de a da prelua comenzile de pe volan si de a oferi informatii in timp real privind autovehiculul.

In plus, sistemele de navigatie dedicate pot fi integrate foarte usor cu sistemele de camere si senzori ale masinii.

Navigatia auto dedicata cu Android dispune de bluetooth si microfon incorporat, ceea ce face controlul mult mai simplu si accesibil pentru sofer.

Apelurile sunt efectuate „hands free”, muzica poate fi redata direct din smartphone, iar agenda telefonica este conectata automat la masina.

Mai mult, navigatiile permit conectarea masinii la diverse aplicatii, precum:

  • Waze;
  • Google Maps;
  • Youtube;
  • iGo Primo;
  • Facebook.


Modele de masini Audi si sistemele de navigatie compatibile


Daca detin deja un model de masina Audi, soferii vor putea sa ii actualizeze functiile multimedia si de navigatie, pentru a se bucura de aceasta la capacitatea sa maxima. Mai exact, pot cumpara un sistem de navigatie special destinat modelului de masina condus, pe care il vor incorpora cu ajutorul profesionistilor.

Spre exemplu pentru

1. Audi TT
Cu un design aparte, modelul de Audi TT a castigat inima multor soferi inca din 1998.

Pentru modelele fabricate in perioada 2006-2012, specialistii NAVIGPS recomanda un sistem de navigatie dedicata Audi TT ce ruleaza pe Android 9.0 si are urmatoarele caracteristici tehnice:

– procesor Quad Core A35 la 1.5 GHZ;
– 2GB memorie RAM;
– 32GB hard disk;
– display IPS 1024×600.


2. In cazul in care detii un Audi A3 S3
Pentru acest model fabricat in perioada 2002-2013, expertii NAVIGPS recomanda un sistem multimedia de navigatie dedicata Audi A3 Android 10, cu urmatoarele caracteristici:
– procesor Quad Core A35 la 1.5 GHZ;
– 2GB memorie RAM;
– 16GB hard disk;
– display IPS 1024×600.
In cazul in care modelul este ceva mai vechi, produs pana in anul 2004, sistemul de navigatie va avea nevoie de o rama 2DIN Audi pentru montaj.


3. Pentru detinatorii unui Audi Q5
Audi Q5 este un SUV elegant care se afla pe piata de masini din anul 2008. Cei care au nevoie sa aduca imbunatatiri capacitatilor gps si multimedia ale autoturismului, pot opta pentru un sistem de navigatie special destinat pentru Audi Q5. Caracteristicile tehnice ale navigatiei compatibile sunt urmatoarele:
– sistem de operare Android 9.0;
– procesor Octa Core la 2 GHZ;
– 4GB memorie RAM;
– 64GB hard disk;
– display IPS 1920 *720 rezolutie.

Intre cele mai importante functii ale sistemelor gps mentionate enumeram: preiau comenzile de pe volan, includ toate hartile Europei dar permit si instalarea de aplicatii precum Google Maps sau Waze, au conectivitate Bluetooth, Microfon integrat, TV Online , Magazin Play, Wi-Fi, USB, SD-CARD, suporta Internet prin stick 3G/4G plus multe alte functii utile.

4.5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.