Care este mai bun Intel sau AMD

Care este mai bun Intel sau AMD? De cand aceste doua companii au inceput sa concureze pe piata procesoarelor pentru calculatoare personale, nu inceteaza astfel de discutii. Fiecare dintre producatori are fanii sai, care sunt dispusi sa dezbata si sa dovedeasca ca produsele marcii lor preferate sunt mai bune.

Care este mai bun Intel sau AMD

Date si speculatii despre Intel si AMD

Intel este lider in industria productiei de procesoare. Se spune ca Intel conduce intreaga industrie pentru producerea de procesoare. In timp ce pe AMD multi o vad ca o companie care nu creeaza nimic nou, si doar copiaza idei de la Intel. Adesea situatia arata chiar asa, doar ca destul de des exista exceptii. Chiar AMD prima a lansat pe piata procesoare pe 64 de biti, iar in prezent grafica integrata in procesoare AMD are capacitate mai mare in comparatie cu Intel.

Compania Intel produce procesoare pe propriile fabrici, in timp ce AMD din anul 2009 se foloseste de fabricile companiilor partenere. Acest fapt este vazut de multi ca un dezavantaj pentru AMD.

Procesoarele AMD sunt mai fierbinti. Mai degraba este un mit decat adevar. In orice caz aceasta afirmatie nu este confirmata.

Procesoarele AMD sunt mai ieftine. Si da, si nu. Pe de o parte procesoarele AMD sunt mai ieftine in comparatie cu caracteristicile similare de la Intel. Dar datorita arhitecturii sale, ca o regula, procesoarele de la Intel au demonstrat performante mai bune.

Procesoarele AMD au grafica integrata mai buna. Este un fapt incontestabil. In momentul de fata Intel incearca sa tina fata pe acest indicator.

Intel creeaza procesoare mai bune. Imi pare rau sa spun, dar este adevarat. Procesoarele AMD sunt folosite doar pe laptop-urile si netbook-urile ieftine. In timp ce Intel a intrat pe piata smartphone-uri, iar de la AMD in acest domeniu nu exista nici o veste.

Care este mai bun Intel sau AMD: rezumat

Pe piata procesoarelor pentru calculatoare desktop nici o companie nu are avantaje semnificative. Procesoarele AMD sunt un pic mai ieftine. Astfel, daca vrei sa-ti asamblezi un caclulator cu un buget mic, iti recomand AMD. Daca vrei o unitate cu grafica integrata, AMD va fi o alegere buna. In alte cazuri nu exista o diferenta mare intre acesti producatori, alegerea o poti face pe baza gustului personal pentru un anumit producator.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.