Casa de vacanta in plina era tehnologica

Cei care au o casa de vacanta la mare, munte sau la tara, stiu cat este de dificila intretinerea acesteia in conditii optime, atata timp cat nimeni nu are grija de locatie permanent. Este neplacut sa intri intr-o casa care nu a mai fost locuita de mult timp. Fie este foarte cald vara, fie prea frig pe timpul iernii.camera de supraveghere

De asemenea sunt dese situatiile în care odata ajunsi acolo, veti constata anumite avarii care genereaza disconfort si pun casa in pericol. O casa de vacanta este o prada pentru spargatori, astfel ca fiecare proprietar va incerca sa gasesca o modalitate de protectie.

Sistemele inteligente

In era tehnologiei, o performanta care vine in intampinarea nevoilor proprietarului unei case de vacanta, o reprezinta posibilitatea de a controla anumite aparate si functiile acestora prin intermediul activarii telecomenzii, cu un simplu touch pe telefonul inteligent. Chiar mai mult, aceste module inteligente permit controlarea spatiului respectiv, trimitand date exacte despre temperatura interioara sau gradul de umiditate. Modulele inteligente pentru Smart Home permit automatizarea unei cladiri, printr-o simpla conexiune WiFi, necesara instalarii aplicatie eWeLink, pe Android sau IOS. Modulele vor transmite catre platforma de cloud toate datele necesare pentru a putea fi accesate functiile specifice. Serverul catre care pleaca toate datele colectate prin eWeLink este Amazon AWS, un server care functioneaza la nivel mondial, astfel ca distantele pe care pot fi trimise comenzile sunt foarte mari, chiar din oricare colt al lumii. Astfel, casa dumneavoastra de vacanta va fi mereu controlata ?i monitorizata, primitoare si confortabila ori de cate ori doriti sa va gazduiasca. Activand de la distanta functiile aparaturii din casa, veti beneficia de mediul placut, potrivit fiecarui anotimp si context.

Sistemul de supraveghere si monitorizare

Tot la capitolul evolutie tehnologica, se poate vorbi despre oportunitatile si beneficiile de care va puteti bucura daca decideti sa montati caselor de vacanta, un sistem de monitorizare si supraveghere. Avand in vedere ca aceste locatii stau mult timp nelocuite, o supraveghere de acest tip nu va face decat sa sporeasca siguranta si sa evite producerea unor incidente neplacute, precum spargerile, furturile si vandalismul. Camerele de supraveghere pot fi alese special pentru interior, exterior, sau mixte. Acestea detin un sistem de prindere foarte practic si functioneaza pe baza de baterii. Sunt produse de calitate superioara, realizate din materiale rezistente, destinate oricaror conditii de mediu. Se poate opta pentru kituri care au in componenta diferite numere de camere de supraveghere, existand variante cu 1, 2, 4, 8 sau 16 piese. Proprietatile camerelor vor fi alese în functie de nevoile fiecaruia, cameresupraveghereieftine.ro oferind catre achizitionare camere cu o rezolutie HD care variaza de la 1, 5K si 2K, pana la 4K, modele dotate cu lentile fixe sau varifocale, cu vizibilitate nocturna pe distante intre 20 si 80 de metri.

Exista si modele care pot filma pe o distanta foarte lunga. Camerele pot stoca imaginile intr-o memorie mai mare sau mai mica. In momentul in care camerele trimit datele captate catre un server, acestea pot fi vizualizate in timp real pe un monitor sau pe ecranul telefonului mobil. In cazul lipsei serverului, se foloseste un DVR Stand-Alone, transmisia realizandu-se printr-un cablu UTP, cablu coaxial, wireless sau cu fibra optica. Camerele de supraveghere montate si conectate în sistem, vor transmite informatiile necesare in vederea indeplinirii functiilor alese. Cu un astfel de sistem veti putea avea control in timp real asupra interiorului casei de vacanta, cat si asupra curtii si împrejurimilor. De asemenea, spatiul mare de stocare va permite verificarea inregistrarilor. Foarte important insa, va fi asigurarea casei, din punct de vedere al infractiunilor si abuzurilor. Un astfel de sistem va trimite sesizari imediate catre unitatea de baza in cazul in care camerele de supraveghere detecteaza miscare suspecta si schimbari neasteptate. Astfel, va veti putea garanta siguranaa spatiului de la distanta, prin alegerea functiilor de detectare a posibilelor contexte nefavorabile, precum accesul prin zone nepermise, fortarea intrarilor sau patrunderea prin efractie si vandalismul.

5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.