Ce inseamna versiunea Beta

Versiunea Beta face parte din dezvoltarea software si se afla intre versiunea Alfa si lansarea produsului final. Versiunea Beta este considerata versiunea completa, care inca nu este pregatita pentru utilizatorul final din cauza lipsei de teste in conditii reale si erorilor necorectate.

Site-uri, sisteme de operare si diferite aplicatii, pot fi in stadiul de testare Beta. Testarea Beta poate fi deschisa, lansata pentru toti cei care vor sa incerce versiunea instabila, si testarea Beta inchisa, conceputa pentru testarea intr-un grup inchis sau restrictionat.

Care este scopul versiunii Beta?

Versiunea Beta are scopul de a termina testarea de performanta si necesitatea de a identifica probleme, care cauzeaza erori.

Permisiunea pentru testarea deschisa versiunii Beta este o posibilitate de a incerca un software in conditii reale, pentru ca pentru a intelege cum va functiona o aplicatie, va trebui sa verifici functionarea versiunii Beta, care poate ajuta dezvoltatorul sa elimine erorile.

Testarea Beta a software-ului se efectueaza impreuna cu toate celelalte instrumente de testare: calculator sau alt dispozitiv si restul aplicatiilor.

Testerii Beta ofera informatii despre versiunea Beta, erorile aparute, utilizand feedback sau prin trimiterea automata a statisticilor. Testerii experimentati pot oferi informatii, ce pot fi utile pentru dezvoltatori, ajuta la extinderea sau adaugarea diferitelor functionalitati si altor idei de imbunatatire.

De multe ori testerii Beta devin din dorinta de a incerca aplicatia printre primii. In loc sa astepte versiunea finala, utilizatorul obisnuit poate descarca versiunea beta a aplicatiei. De multe ori dezvoltatorii recompenseaza testerii Beta cu o licenta gratuita pentru produsele sale (cum a fost cu Windows 10).

Cat de sigura este versiunea Beta?

Cel mai probabil pentru descarcare si testare versinea Beta este sigura, dar n-ar fi rau sa verifici acest lucru pe site-ul producatorului. Aplicatia sau site-ul web, sau alt ceva, care este in versiunea Beta, se afla in acest stadiu din motivul de a identifica erorile si diferite neajunsuri, pentru corectarea ulterioara. Iar asta inseamna ca aplicatia va functiona un pic diferit in comparatie cu versiunea finala.

Care este diferenta dintre testarea Beta deschisa si inchisa?

Nu orice versiune Beta este disponibila pentru descarcare sau cumparare ca o aplicatie obisnuita. Unii dezvoltatori lanseaza produsul doar pentru testare, cu un numar de restrictii. Acest lucru si este versiunea Beta inchisa.

Versiunea Beta deschisa, care este numita si versinea Beta publica, este gratuita pentru oricine. Poate fi descarcata fara o invitatie sau aprobarea speciala din partea dezvoltatorilor.

Diferenta dintre versiunea Beta deschisa si inchisa consta in necesitatea invitatiei sau aprobarii inainte de a obtine acces pentru descarcare. Acest lucru poate fi realizat prin invitatie, solicitat pe site-ul dezvoltatorului. Daca cererea va fi acceptata, vei primi instructiunile si vei putea descarca si folosi aplicatia, care se afla in stadiul Beta.

Cum sa devin un tester Beta?

Tester Beta – este o persoana care testeaza aplicatii in versiunea Beta. Link-uri pentru descarcarea aplicatiilor in versiunea Beta pot fi gasite langa link-ul pentru descarcarea versiunii stabile sau, cum de multe ori se intampla, pe o pagina speciala.

Ce inseamna versiunea Beta

De exemplu, versiunea Beta browserului Firefox poate fi descarcata de pe o pagina speciala.

5/5 - (2 votes)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 1
Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.