Cum aflu viteza de conexiune la Internet

Viteza de conexiune la Internet afecteaza in mod direct nivelul de confort cand se lucreaza pe calculator. De multe ori utilizatorii se plang ca au abonament scump, iar viteza de descarcare este mica. Pentru a rezolva aceasta problema trebuie sa aflam viteza exacta a conexiunii la internet. In acest articol voi explica cum se afla viteza exacta a conexiunii la internet.

Viteza de conexiune la Internet

Multi utilizatori cred ca pentru a afla viteza de conexiune la Internet este suficient sa descarce un fisier si sa vada viteza de download. De fapt este un pic mai complicat. Descarcarea normala a fisierului niciodata nu va oferi date exacte despre viteza de conexiune la Internet. De fapt, viteza de download nu depinde doar de conexiunea la Internet. Viteza depinde si de setarile serverului, de pe care se descarca fisierul. Majoritatea serverelor limiteaza in mod semnificativ viteza de upload a fisierelor.

SpeedTest.net. Astfel, pentru a testa viteza de conexiune se folosesc servicii speciale. Unul dintre cele mai populare servicii pentru a testa viteza de conexiune la Internet este SpeedTest.net.

Cum aflu viteza de conexiune la Internet

Pentru a testa viteza de conectare la Internet pe site-ul SpeedTest.net trebuie sa alegem punctul de pe harta, care se va folosi pentru a testa viteza. Apoi va incepe testarea vitezei, si dupa cateva secunde vei putea vedea rezultatul. De asemenea, pentru a incepe testul poti apasa butonul «Begin Test», in acest caz automat se va alege cel mai apropiat punct dinsponibil pentru a testa viteza. Pentru a obtine date mai exacte despre viteza la Internet trebuie sa faci cateva teste, de fiecare data alegand alt punct de pe harta.

Pentru a obtine o adresa URL cu rezultatele testelor apasa butonul «Share this result», care va aparea dupa terminarea testului.

De ce viteza de conexiune la Internet este mai mica decat cea mentionata de furnizor

Ai testat viteza de conexiune la Internet, doar ca este mult mai mica decat ceea ce a promis furnizorul. Sa analizam cateva motive care pot duce la o astfel de problema.

  • Probleme cu furnizorul de servicii Internet. Problema cea mai simpla si evidenta. Dar, inainte de a incepe sa dai vina pe furnizor, asigura-te ca problema este chiar la furnizor.
  • Router. Daca folosesti router, cauza problemei poate fi chiar el. Routere ieftine pot limita destul de mult viteza de conexiune la Internet.
  • Calculator infectat cu virusi. Asigura-te ca problemele cu Internetul nu au legatura cu virusii.
  • Descarcari in fundal. Unele programe pot «pe ascuns» sa ocupe latimea de banda a descarcarilor de pe Internet, descarcand actualizari sau orice altceva.
5/5 - (1 vote)
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.