Cum ne protejam ochii de calculator

Deteorarea vederii din cauza lucrului la calculator – una dintre cele mai mari probleme in ziua de astazi, care in curand ar putea disparea. Oamenii de stiinta americani au desoperit o modalitate simpla, dar eficienta de a reduce stresul asupra ochilor.

Cum ne protejam ochii de calculator

Cercetatorii de la Universitatea din Texas au inventat o strategie simpla, numita „20-20-20-20”. O persoana, care lucreaza la calculator, are nevoie de o pauza la fiecare 20 de minute si, timp de 20 de minute sa priveasca la obiecte, care sunt situate la o distanta de 20 de picioare (unitate de masura – aproximativ 6 metri). In acelasi timp ar trebui sa clipeasca aproximativ de 20 de ori.

Eficienta acestor exercitii poate fi explicata foarte simplu. Clipirea – mod natural de a pastra suprafata ochiului umeda. Medicii recomanda astfel de exercitii nu doar utilizatorilor obisnuiti de calculatoare, dar si celor care doresc sa protejeze vederea.

Aceste exercitii ajuta la prevenirea uscaciunii si oboselii ochilor, dureri de cap, dureri de gat si dureri articulare. De obicei disconfortul si durerile de cap provocate zi de zi duc la utilizarea medicamentelor si necesitatea de a apela la medici. Sunt expusi la risc maxim cei care petrec trei sau mai multe ore pe zi la calculator.

Strategia „20-20-20-20” la prima vedere poate parea destul de ciudata, doar ca cercetatorii americani sustin ca aceasta tehnica lucreaza, mai ales pentru cei care lucreaza in birou si petrec mult timp in fata calculatoarelor cu aer uscat si rece de la instalatia de aer conditionat.

Rate this post
Recomanda prietenilor!

DeviceBox.ro pe Telegram | Metode de abonare

Comentarii: 1
  1. Yamasha

    da, e corect. am fost si eu la un control medical si mi s-a recomandat ceva de genul, medicul mi-a spus ca trebuie sa clipesc de cel putin 17 ori pe minut ca ochii sa se umezeasca cum trebuie.

Lasă un răspuns

Apasand butonul "Publica comantariul", accept prelucrarea datelor personale si sunt de acord cu politica de cookies.